Er det en forret? Er det en dessert? Eller er det tilbehør til grillmaden?
Det bestemmer du helt selv med denne alsidige, fine, super- sommerlige for slet ikke at tale om nemme og delikate ret, som jeg har døbt jordbær-carpaccio. Jordbær bruges typisk i søde retter, som kage eller dessert, men smager også vildt godt i det salte køkken - ikke mindst sammen med basilikum og sort peber. Det lyder mærkeligt, men det ér altså et hit.
Jeg er kæmpe fan af jordbær, og jeg er kæmpe fan af sommerretter, der ikke kræver masser af tid eller cooking skills at lave, og denne ret bonner ud på begge parametre. Og mens jeg synes, at 2021 virker til at blive et dårligt ærte-år (dem jeg har fået har været noget kedelige og tørre), så synes jeg det ser anderledes positivt ud med jordbærrene. Så det er ikke umuligt, at der kommer flere jordbær-retter her på bloggen.
Jordbær-carpaccio med basilikumolie og pinjekerner1 bakke jordbær
En god håndfuld friske basilikumblade
3-4 spsk god olivenolie
½ dl pinjekerner
Lidt cremet gedeost (kan udelades)
Friskkværnet sort peber
Instruktioner:
Jamen, det er så nemt.
Skyl jordbærrene (de må gerne have stuetemperatur og ikke være helt køleskabskolde) og skær toppen af. Skær dem i tynde skiver og arranger på en tallerken eller et lille fad.
Rist pinjekerne 3-4 min på en tør, middelvarm pande til de tager lidt farve. Ryst panden lidt ind i mellem og vogt over dem som en høg, for de brænder hurtigt på. Lad dem afkøle.
Blend basilikumbladene sammen med olien.
Smuldr lidt gedeost over bærrene, drys med pinjekerner og dryp basilikumolien over. Slut af med et par vrid med en peberkværn over hele herligheden.
That's it! Velbekomme og glædelig sommer!
Kommentarer
Send en kommentar