Gå videre til hovedindholdet

Sprød müesli med quinoa og andre gode sager

Morgenmad er mit favoritmåltid (selvom frokost og aftensmad bestemt heller ikke er at foragte), og jeg er altid på jagt efter nye kulinariske morgenmadseventyr, og for nylig fangede en müesli i en kogebog for elitesportsudøvende diabetikere (og ja, det må man sige er ret niche-præget, og nej, jeg er ikke just målgruppen, men bogen lå fremme på min arbejdsplads) min opmærksomhed. Müeslien så drønlækker og sprød ud og var fuld af alverdens nødder og frø og andre sager jeg aldrig havde hørt om før. Nu har jeg så lavet min egen version af forskellige rester, som jeg havde i skabene, og det blev simpelthen så lækkert! Så man behøver bestemt ikke følge opskriften herunder slavisk, men kan bruge de frø og nødder man måske allerede ligger inde med eller bedst kan lide. Og så er den meget alsidig og er f.eks. god på yoghurt, drysset på frugt, som det sprøde indslag i en salat eller bare som en lille snack. 

Lige for at slutte af med en disclaimer, så er dette absolut ikke første date-mad, for alle de små kerner og frø i müeslien vil meget gerne bevæge sig ind og tage bolig mellem ens tænder - så gør dig selv en tjeneste og tjek gebisset efter indtagelse.

Granola med quinoa og andre gode sager (ca. 1 l.)

Ingredienser:

150 g quinoa 

75 g mandler

50 g græskarkerner

50 g chiafrø

25 g sesamfrø

25 g solsikkekerner

25 g hampefrø

3 spsk smagsneutral olie

3 spsk ahornsirup eller flydende honning

Instruktioner:

Varm ovnen op til 150 grader varmluft.

Bland alle ingredienserne på nær ahornsiruppen. Fordel i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag 20 min. Rør rundt i blandingen et par gange undervejs.

Når blandingen er gylden, tages den ud og ahornsiruppen blandes i, mens den stadig er helt varm.

Lad granolaen køle helt af og opbevar i en lufttæt beholder. 



Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte