Mississippi Mud Pie er en klassisk kage fra sydstaterne, som kan tage sig ud på et hav af forskellige måder - med et enkelt eller mange lag, den kan have forskelligt fyld som nøddder eller frugt og være toppet med flødeskum eller et lag klistret marengs eller serveret med en kugle vanillieis. It's all good, som man sagde, da jeg var ung. Fællesnævneren for kagen er dog, at den skal være stopfuld af chokolade, og navnet stammer efter sigende fra kagens lighed med Mississippi-flodens mudrede breder.
I opskriften herunder er der ikke sparret på noget på chokoladefronten: en sprød Oreobund med fyld af svampet chokoladekage, toppet med chokolademousse (med et drys salt, der lige løfter det hele til nye højder) og syrligt-søde brombær og til slut en gang fløjlsblød flødeskum og bær og spiselige blomster til pynt.
Kagen tager lidt tid at lave - dels pga. de forskellige lag, som kræver en lille arbejdsindsats, men også en del hviletid, da den bliver allerbedst, hvis den laves dagen før den skal spises og får lov til, at hvile i køleskabet natten over. Dog skal man først pynte med flødeskum, blomster, osv. kort tid før servering.
P.S. Jeg ville gerne have vist et billede af kagens "snit" med alle de snasket-lækre lag, men den blev simpelthen spist op, før jeg nåede at få taget et billede (hvilket jo er en god anbefaling i sig selv). Så snittet man må selv tænke sig til - eller endnu bedre, bage kagen og se det med egne øjne.
Kagebund
300 g Oreos (2 pk)
75 g smør + ekstra til formen
Chokoladekage
150 g sukker, gerne rørsukker
3 æg
1 tsk vanillesukker
3 spsk lys sirup
125 g mørk chokolade
75 g smør
Chokolade"mousse"
2 spsk majsstivelse
100 g sukker, gerne rørsukker
½-1 tsk fint salt
½ l mælk
175 g mørk chokolade, hakket
Ca. 100 g. brombær (enten friske eller optøede fra frost)
På toppen
3 dl piskefløde
Usødet kakao
Brombær og spiselige blomster
Instruktioner:
Kagebund
Knus eller blend oreos'ene til de minder om rasp. Smelt smørret og bland det i.
Smør en springform (ca. 23-26 cm) grundigt med smør og fordel Oreo-blandingen i. Spred blandingen godt ud i formen og et par centimeter op ad siderne også. "Klem" blandingen godt ned på bunden - brug evt. bunden af et glas til at trykke blandingen godt sammen. Stil på køl, mens du laver dejen til chokoladekage-delen.
Chokoladekage
Lad ovnen varme op til 175 grader vamrluft, mens dejen laves.
Slå æggene ud i en skål og pisk rigtig godt sammen med sukker og vanillesukker - gerne 3-4 min - til blandingen er lys og luftig.
Kom smør, chokolade og sirup i en gryde og smelt over meget lav varme. Rør rundt så chokoladen ikke brænder på. Når smør og chokolade er helt smeltet, blandes det i æggeblandingen.
Tag Oreobunden ud af køleskabet og hæld dejen i. Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter, til kagen er netop bagt. Den må gerne være lidt blød/ikke helt gennembagt i midten stadig.
Tag ud af ovnen og lad køle af, inden den dækkes til og sættes på køl.
Chokolade"mousse"
Så er vi nået til moussen. Kom majsstivelse, sukker og fint salt i en kasserolle (start med ½ tsk og smag til. Lidt salt fremhæver chokoladesmagen, men det skal heller ikke blive for salt). Kom mælken i og rør godt rundt, for at sikre, at der ikke er nogen klumper. Varm op over middel varme, under omrøring, indtil blandingen så småt begynder at samle sig. Når den har samme konsistens som en tynd brun sovs, kommes den hakkede chokolade i. Bliv ved med at røre rundt i blandingen over middel varme til blandingen tykner (det kan godt tage 5-6 min - eller mere). Tag blandingen af varmen og læg et stykke varmesikkert husholdningsfilm helt ned over moussen, så der ikke danner sig skind.
Når moussen er kølet lidt ned, tages kagen ud af køleskabet. Fordel bærrene ovenpå kagen, og hæld moussen over, så den dækker bærrene. Kom igen husholdningsfilm helt ned over moussen, og stil kagen tilbage på køl, til den er helt afkølet, og moussen er stivnet.
"Topping"
Pisk fløden til skum og fordel den på den kolde kage. Drys med kakao og pynt evt. med lidt friske brombær og lidt spiselige blomster, på billederne stedmoderblomster.
Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.
Uff, det ser godt ud! Hvem elsker ikke en rigtig 'beskidt' chokoladekage <3
SvarSletDu har helt ret:-) Den burde hedde Dirty Mississippi Mud Pie (og mellem os, var jeg nødt til at skifte tøj, efter vi havde spist den, fordi jeg havde chokolade over det hele, da jeg skar kagen ud. Se, dét er en god chokoladekage!)
Slet