De dødes dag: Avocado paletas


Jeg tænkte, at en omgang ispinde kunne udgøre en blød landing ovenpå al den snak om død og De dødes dag, der har i de sidste indlæg - selvom is-sæsonen vist må siges at være endegyldigt ovre. 

Paletas er mexikanske is lavet af frisk frugt, oftest bær, men de findes i alle mulige varianter og versioner. I Mexico købes de oftest færdige fra gadesælgere, men de er virkelig hurtige og nemme at lave selv. 

Jeg har lavet en udgave her med avocado. Der er virkelig kommet fokus på avocadoer de senere år. De bliver brugt både i det søde og det salte køkken, de smager godt på rugbrødsmadder, i kagecremen, i dips, i smoothies, i sushi, i salat og i is.  Jeg kan ikke komme på ret mange andre frugter eller grøntsager, der er lige så alsidige avodadoer. De er planterigets Meryl Streep.

Opskriften på avocado paleta'erne her giver en sød-men-ikke-alt-for-sød-is. Hvis man ikke har ispindeforme, kan isen sagtens fryses i en større, frysefast form. 

Buon appetito!

Avocado paletas
(12-16 stk)

3 store modne avocadoer eller 5 mindre
2,5 vand
75 g sukker, gerne rørsukker
Saft fra 1 lime

Vand og sukker varmes op i en gryde ved medium varme, indtil sukkeret er smeltet. Sukkervandet køler lidt af, mens kødet fra avocadoerne blendes helt glat med en stavblender. Avocado-mos og lime juice blandes i sukkervandet, og blandingen stilles i køleskabet til den er helt kold. Herefter høldes blandingen i ispindeforme eller en anden frysefast form. Stilles i fryseren i nogle timer og er herefter klar til at blive nydt.

Kommentarer

Populære indlæg