Små morgenmads-pandekager med havregryn og kardemomme


Dette er endnu en opskrift fra mit søndags-morgenmads-potpourri. Som jeg har nævnt tidligere, har vi til min store fortrydelse udviklet os til sådan en familie, der ikke henter rundstykker om søndagen. Det var ellers en fast del af min opvækst, at den stod på rundstykker om søndagen (jeg sku' altid have en giffel), som så blev spist, mens radioen spillede Giro 413, og de voksne læste avis, og jeg læste Anders And. Men i stedet for at hente rundstykker, skiftes min mand og jeg i weekenden til at stå op med pigerne, der har det med at vågne ret tidligt. På den måde er vi sikret en enkelt morgen om ugen, hvor vi kan sove længe - og det har slået rundstykke-hentningen af banen.

Jeg har altid været ret vild med ideen om lune, søde pandekager til morgenmad, men samtidig må selv jeg erkende, at det er en uskik at starte dagen med at spise dessert. Derfor putter jeg både groft mel og havregryn i disse pandekager og bruger det alt for oversete krydderi kardemomme til at søde dejen med i stedet for en masse sukker. På den måde kan det (næsten) forsvares med pandekager til morgenmad engang i mellem. Desuden skal dejen laves aftenen i forvejen og så blot røres op med lidt mælk og steges om morgenen, hvilket er en del nemmere at overskue end at skulle lave dem helt fra scratch. Pandekagerne kan også fint fryses og så bare lunes i ovnen, når man skal bruge dem.

Små morgenmads-pandekager med havregryn og kardemomme 
(14-16 stk)
1½ dl havregryn
1 dl grahamsmel eller fuldkornshvedemel
1½ dl hvedemel
1 tsk fin salt
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme
1 tsk bagepulver
2 æg
3 dl + 1½ dl mælk
Smør til stegning

Dagen før:
Bland alle de tørre ingredienser godt i en skål. Tilsæt æg og mælk, og rør til dejen er godt blandet. Dæk med husholdningsfilm (kalder man det stadig det? Køkkenfilm? Plasticfilm?) og stil i køleskabet natten over.

Om morgenen:
Tag skålen ud af køleskabet. Dejen er nu blevet meget tyk pga. havregrynene, så bland 1-1½ dl mælk i.
Steg de små tykke pandekager over middelhøj varme og server straks med frugt, nødder, syltetøj eller hvad du nu bedst kan lide (hørte jeg nogen sige sirup? Nutella?).

Kommentarer

Populære indlæg