Scampi India med ekstra grøntsager


Jeg har fundet ud af, at jeg åbenbart er meget nostalgisk anlagt i forhold til mad. På samme måde som bestemte dufte kan udløse bestemte minder i hjernen, så bliver jeg teletransporteret direkte tilbage til bestemte begivenheder, når jeg tænker på bestemte retter. Dagens ret - suppen Scampi India - forbinder jeg med en for-fest på Skjoldhøj kollegiet i midt-90'erne, hvor jeg og mine med-studerende blev så utroligt fulde, at vi - så vidt jeg husker - aldrig nåede videre til selve festen. Ihvertfald kan jeg huske, at vi sad og stenede til "Alien", og at jeg efter efter en halv times tid i selskab med den brave Ellen Ripley & co. prøvende kunne konstatere: "Den foregår ude i rummet...?"

Den oprindelige Skjoldhøjs-kollegie-opskrift indeholdt stort set kun rejer, porre, hvide ris og fuldfed fløde og smager forrygende! Men jeg er efterhånden blevet så voksen og præget af min samtids sundhedsbevidsthed, at jeg ikke synes, jeg med god samvittighed kan servere en hverdagsret med så få grøntsager. Derfor er denne version af retten tilsat lidt ekstra i form af champignon, rød peber og løg, og fedtprocenten i fløden er reduceret en del. 

Scampi India
(4 pers)
1 spsk olie
2 spsk god karry
1 hakket løg
250 g. champignon, renset og skåret i skiver
1 rød peber, i tynde skiver
1 porre, i tynde skiver
200 g rejer
7,5 dl kyllingefond
2,5 dl madfløde

Ris
Frisk koriander
Lime

Kog ris efter anvisningen på pakken.

Varm olien op og tilsæt karryen, og lad den varme igennem et minuts tid (uden at den brænder på - det lugter væmmeligt i urimeligt lang tid efter!). Tilsæt løg og steg til de er gennemsigtige. Resten af grøntsagerne kommes ved og steger med et par minutter, før fond og fløde hældes ved. Retten varmes godt igennem. Umiddelbart før servering kommes rejerne ved og varmes igennem.

Serveres i dybe tallerkner, hvori der først kommes ris og derefter hældes scampi på. Drys med koriander og pres lidt frisk lime-juice over.

Kommentarer

Populære indlæg