Gå videre til hovedindholdet

Burrito bowl


Så var den vinterferie da lige pludselig gået.

Nu bliver det hverdag igen - men det er også fint nok, for jeg er heldigvis for det meste ret glad for min hverdag.

Hverdag betyder dog også, at det er madpakke-tid igen, og mens resten af min lille familie lever fint med rugbrødsmadder, lidt frugt og grønt til frokost, så er det jo slet, slet ikke fint nok til mig. Jeg har enten en aftensmads-rest med på arbejde eller - når jeg orker det - laver jeg en salat at tage med. 

En burrito bowl er en kold salat-udgave af burrito'en, dog uden tortilla, og det er en totalt luksus-frokost med alle de gode tex-mex smage samlet i salaten. Hvis man virkelig skal være god ved sig selv, knuser man lige lidt nachos og drysser ud over, men salaten smager også godt i sin mere lødige udgave uden nachos.
Burrito bowl (2-3 pers)
2 dl brun ris

1 kyllingebryst
1 stor spsk taco-krydderi (købt eller hjemmelavet: Bland 1 tsk spidskommen, 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk oregano og 1 tsk chili)
Salt & peber
Olivenolie


1 ds kidneybønner, drænet
1 lille ds majs, drænet
1 avocado
Lidt revet cheddar ost

Pico de gallo:
2 tomater
½ lille rødløg
½ lime
1 nip chili
2 spsk olivenolie
Salt & peber

Lidt frisk koriander eller mynte
1 skive lime
Lidt creme fraiche
Salt & peber

Kog risen efter anvisningen på pakken og afkøl (eller endnu bedre: Brug en rest ris fra aftensmaden).

Drys taco-krydderi og salt og peber over kyllingestykket og steg det i lidt olie til den er lige præcis gennemstegt. Stil til side.

Til pico de gallo'en skæres rødløg og tomater i små tern og kommes i en lille skål. Dryp med olie og limesaft, og smag til med chili, salt og peber.


Skær kyllingen og avocadoen i skiver. 

Anret risen i en madkasse eller på en tallerken og læg lidt kylling, avocado, kidneybønner, revet ost, pico de gallo, majs og creme fraiche. Top med lidt koriander eller mynte samt en skive lime.

Når salaten skal spises, blandes det hele bare sammen. Men som anretning ser det nu pænest ud, når tingene er lidt adskilte. ¡Buen apetito, amigos!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte