Burrito bowl


Så var den vinterferie da lige pludselig gået.

Nu bliver det hverdag igen - men det er også fint nok, for jeg er heldigvis for det meste ret glad for min hverdag.

Hverdag betyder dog også, at det er madpakke-tid igen, og mens resten af min lille familie lever fint med rugbrødsmadder, lidt frugt og grønt til frokost, så er det jo slet, slet ikke fint nok til mig. Jeg har enten en aftensmads-rest med på arbejde eller - når jeg orker det - laver jeg en salat at tage med. 

En burrito bowl er en kold salat-udgave af burrito'en, dog uden tortilla, og det er en totalt luksus-frokost med alle de gode tex-mex smage samlet i salaten. Hvis man virkelig skal være god ved sig selv, knuser man lige lidt nachos og drysser ud over, men salaten smager også godt i sin mere lødige udgave uden nachos.
Burrito bowl (2-3 pers)
2 dl brun ris

1 kyllingebryst
1 stor spsk taco-krydderi (købt eller hjemmelavet: Bland 1 tsk spidskommen, 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk oregano og 1 tsk chili)
Salt & peber
Olivenolie


1 ds kidneybønner, drænet
1 lille ds majs, drænet
1 avocado
Lidt revet cheddar ost

Pico de gallo:
2 tomater
½ lille rødløg
½ lime
1 nip chili
2 spsk olivenolie
Salt & peber

Lidt frisk koriander eller mynte
1 skive lime
Lidt creme fraiche
Salt & peber

Kog risen efter anvisningen på pakken og afkøl (eller endnu bedre: Brug en rest ris fra aftensmaden).

Drys taco-krydderi og salt og peber over kyllingestykket og steg det i lidt olie til den er lige præcis gennemstegt. Stil til side.

Til pico de gallo'en skæres rødløg og tomater i små tern og kommes i en lille skål. Dryp med olie og limesaft, og smag til med chili, salt og peber.


Skær kyllingen og avocadoen i skiver. 

Anret risen i en madkasse eller på en tallerken og læg lidt kylling, avocado, kidneybønner, revet ost, pico de gallo, majs og creme fraiche. Top med lidt koriander eller mynte samt en skive lime.

Når salaten skal spises, blandes det hele bare sammen. Men som anretning ser det nu pænest ud, når tingene er lidt adskilte. ¡Buen apetito, amigos!

Kommentarer

Populære indlæg