Gå videre til hovedindholdet

Burrito bowl


Så var den vinterferie da lige pludselig gået.

Nu bliver det hverdag igen - men det er også fint nok, for jeg er heldigvis for det meste ret glad for min hverdag.

Hverdag betyder dog også, at det er madpakke-tid igen, og mens resten af min lille familie lever fint med rugbrødsmadder, lidt frugt og grønt til frokost, så er det jo slet, slet ikke fint nok til mig. Jeg har enten en aftensmads-rest med på arbejde eller - når jeg orker det - laver jeg en salat at tage med. 

En burrito bowl er en kold salat-udgave af burrito'en, dog uden tortilla, og det er en totalt luksus-frokost med alle de gode tex-mex smage samlet i salaten. Hvis man virkelig skal være god ved sig selv, knuser man lige lidt nachos og drysser ud over, men salaten smager også godt i sin mere lødige udgave uden nachos.
Burrito bowl (2-3 pers)
2 dl brun ris

1 kyllingebryst
1 stor spsk taco-krydderi (købt eller hjemmelavet: Bland 1 tsk spidskommen, 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk oregano og 1 tsk chili)
Salt & peber
Olivenolie


1 ds kidneybønner, drænet
1 lille ds majs, drænet
1 avocado
Lidt revet cheddar ost

Pico de gallo:
2 tomater
½ lille rødløg
½ lime
1 nip chili
2 spsk olivenolie
Salt & peber

Lidt frisk koriander eller mynte
1 skive lime
Lidt creme fraiche
Salt & peber

Kog risen efter anvisningen på pakken og afkøl (eller endnu bedre: Brug en rest ris fra aftensmaden).

Drys taco-krydderi og salt og peber over kyllingestykket og steg det i lidt olie til den er lige præcis gennemstegt. Stil til side.

Til pico de gallo'en skæres rødløg og tomater i små tern og kommes i en lille skål. Dryp med olie og limesaft, og smag til med chili, salt og peber.


Skær kyllingen og avocadoen i skiver. 

Anret risen i en madkasse eller på en tallerken og læg lidt kylling, avocado, kidneybønner, revet ost, pico de gallo, majs og creme fraiche. Top med lidt koriander eller mynte samt en skive lime.

Når salaten skal spises, blandes det hele bare sammen. Men som anretning ser det nu pænest ud, når tingene er lidt adskilte. ¡Buen apetito, amigos!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)