Jeg er usædvanligt glad for bønner. Mange synes, de er kedelige, men jeg synes, de er bløde og smagfulde og bidrager med så meget til en ret, at jeg altid må lægge lidt bånd på mig selv, når jeg tilsætter bønner til f.eks. chili con carne.
Jeg er selvsagt meget glad for denne salat med hele tre slags bønner. Den stammer fra 1960'ernes USA og er lynhurtig at bikse sammen og smager - synes jeg - fantastisk.
Hvis du også er til bønner, kan du med fordel også lige tjekke denne opskrift på cowboy kaviar ud: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/cowboy-kaviar.html
Three bean salad (4-6 portioner som tilbehør til større ret)
1 ds kidney bønner, drænet
100 g haricort verts/ grønne bønner, optøede og skåret midt over
1 ds. butter beans/limabønner, drænede
1 lille rødløg, skåret i meget små tern
1 grøn peber, i tern
Dressing:
4 spsk olie
2 spsk eddike/frisk citronsaft
1 tsk sukker
Salt & peber
Desuden:
Lidt friskhakket persille (som jeg glemte at købe, og som derfor glimrer ved sit fravær på billederne).
Instruktioner:
Rør eller ryst alle ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til.
Bland de tre slags bønner, løg og grøn peber i en skål. Bland dressingen i. Drys med persille. Et voila.
Salaten smager bedst ved stuetemperatur, men er også helt ok lige fra køleskabet.
Kommentarer
Send en kommentar