Gå videre til hovedindholdet

Three bean salad


Jeg er usædvanligt glad for bønner. Mange synes, de er kedelige, men jeg synes, de er bløde og smagfulde og bidrager med så meget til en ret, at jeg altid må lægge lidt bånd på mig selv, når jeg tilsætter bønner til f.eks. chili con carne.  

Jeg er selvsagt meget glad for denne salat med hele tre slags bønner. Den stammer fra 1960'ernes USA og er lynhurtig at bikse sammen og smager - synes jeg - fantastisk.

Hvis du også er til bønner, kan du med fordel også lige tjekke  denne opskrift på cowboy kaviar ud: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/07/cowboy-kaviar.html
Three bean salad (4-6 portioner som tilbehør til større ret)
1 ds kidney bønner, drænet
100 g haricort verts/ grønne bønner, optøede og skåret midt over
1 ds. butter beans/limabønner, drænede
1 lille rødløg, skåret i meget små tern
1 grøn peber, i tern

Dressing:
4 spsk olie
2 spsk eddike/frisk citronsaft
1 tsk sukker
Salt & peber

Desuden:
Lidt friskhakket persille (som jeg glemte at købe, og som derfor glimrer ved sit fravær på billederne).

Instruktioner:
Rør eller ryst alle ingredienserne til dressingen godt sammen og smag til.

Bland de tre slags bønner, løg og grøn peber i en skål. Bland dressingen i. Drys med persille. Et voila.

Salaten smager bedst ved stuetemperatur, men er også helt ok lige fra køleskabet.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a