Gado gadoGado gado er en meget populær form for indonesisk street food. Gado gado betyder egentlig "mix-mix" eller "potpourri" og henviser til den blanding af alskens forskellige kogte, stegte og rå grøntsager og ingredienser, der udgør salaten. Alle elementerne bindes sammen af en aldeles skøn, cremet og krydret peanutbutter dressing.

Gado gado er især god og nem at lave, hvis man har en rest kogt kartoffel i forvejen. Ellers skal man nemlig i gang med at koge kartoflerne først. Retten kan også laves med en rest kogte ris. Man kan selvfølgelig udskifte eller supplere med de grøntsager, man lige har på hånden. Det meste smager godt med peanutbutter dressing på!
Gado gado (4 pers.)
Salat:
200 g tofu
1 kg. kogte kartofler
Lidt olivenolie til stegning
½ agurk
½ savoykål (eller spidskål)
1 stor håndfuld bønnespirer
1 stor håndfuld grønne bønner/haricot verts (gerne fra frost)
4 æg

Dressing:
3 store spsk peanutbutter
½ fed hvidløg
Saft fra 1 lime
3 spsk soya
1 spsk fiskesauce (kan udelades)
2 tsk rørsukker
2 spsk olivenolie
Evt lidt koldt vand
Salt & peber

Desuden:
Rejechips
Lime

Skær tofuen i mindre tern (ca. 1x1 cm) og steg dem sprøde på en varm pande med lidt olivenolie. Læg dem på et stykke køkkenrulle og stil til side. Skær kartoflerne i mundrette bider og steg også dem i lidt olivenolie ved middelhøj varme.

Skær imens agurken i skiver og kålen i tynde strimler. Kog æggene til de er blødkogte (ca. 8 min).

Hæld kogende vand over de grønne bønner, til de er optøede og lune.

Anret kål, kartofler, tofu, agurk, bønner og bønnespirer på et fad eller i en skål. Skær æggene midt over og løg dem på salaten.

Alle ingredienserne til dressingen blendes grundigt sammen. Hvis dressingen ikke er flydende nok, blendes lidt koldt vand i. Smag dressingen til og hæld over salaten.

Knus lidt (eller mange) rejechips over salaten umiddelbart inden den skal spises. Pynt evt. med en overskåret lime.

Kommentarer

Populære indlæg