Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdag i december: Panda-kage med chokolade og kirsebær


Min mand og jeg har været så dårlige planlæggere, at vi har os et rigtigt december-barn, som selvfølgelig skal fejres efter alle kunstens regler - også selvom det skal foregå midt i alt det andet jule-hejs, man i forvejen knap nok har tid til i december. 

Men det får os ikke til at sænke standarden - oh no no no! Igen i år holdt vi to fødselsdage: En for klassen (i mandags sammen med en veninde fra klassen) og igen morgen med familien. 

Til festen for klassens piger stod ønsket på en enhjørninge-panda. Sådan én vidste jeg tilfældigvis ikke hvordan så ud, så fødselsdagsbarnet var så venlig at tegne et billede af hvordan kagen skulle se ud. Resultatet blev en sandkage med jordbær-halløj i og mellem bundene med cream cheese frosting. Jeg synes altid det ender med at blive lidt obskønt med de der enhjørningehorn, men fødselaren var fint tilfreds med kagen (tegningen kan anes i forgrunden af billedet).
Til fødselsdagen i morgen har vores nu 8-årige pige ønsket sig en pandakage (man aner et tema. Hun er meget begejstret for det sort-hvide dyr), og her kunne jeg heldigvis finde hjælp på den fantastiske kageblog Cococakeland (http://cococakeland.com/), hvor man kan finde opskrifter på de smukkeste og mest nuttede kager, jeg endnu er stødt på.

Inden under det nyttede pynt befinder sig en chokoladekage med chokoladeganache og kirsesovs mellem lagene. kagen er en let omfortolkning af den man finder i Annemette Voss' dejlige kagebog KageKarma (man aner igen et tema: Fødselarens mor er meget glad for kage; både at spise og bage).

Men nu vil jeg smutte ud og købe noget ost til brunchen i morgen. Coming up her på bloggen kommer desuden også nogle meget nemme og lækre bud på tilbehør til ostebordet.

Fortsat rigtig god december derude!!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte