Fødselsdag i december: Panda-kage med chokolade og kirsebær


Min mand og jeg har været så dårlige planlæggere, at vi har os et rigtigt december-barn, som selvfølgelig skal fejres efter alle kunstens regler - også selvom det skal foregå midt i alt det andet jule-hejs, man i forvejen knap nok har tid til i december. 

Men det får os ikke til at sænke standarden - oh no no no! Igen i år holdt vi to fødselsdage: En for klassen (i mandags sammen med en veninde fra klassen) og igen morgen med familien. 

Til festen for klassens piger stod ønsket på en enhjørninge-panda. Sådan én vidste jeg tilfældigvis ikke hvordan så ud, så fødselsdagsbarnet var så venlig at tegne et billede af hvordan kagen skulle se ud. Resultatet blev en sandkage med jordbær-halløj i og mellem bundene med cream cheese frosting. Jeg synes altid det ender med at blive lidt obskønt med de der enhjørningehorn, men fødselaren var fint tilfreds med kagen (tegningen kan anes i forgrunden af billedet).
Til fødselsdagen i morgen har vores nu 8-årige pige ønsket sig en pandakage (man aner et tema. Hun er meget begejstret for det sort-hvide dyr), og her kunne jeg heldigvis finde hjælp på den fantastiske kageblog Cococakeland (http://cococakeland.com/), hvor man kan finde opskrifter på de smukkeste og mest nuttede kager, jeg endnu er stødt på.

Inden under det nyttede pynt befinder sig en chokoladekage med chokoladeganache og kirsesovs mellem lagene. kagen er en let omfortolkning af den man finder i Annemette Voss' dejlige kagebog KageKarma (man aner igen et tema: Fødselarens mor er meget glad for kage; både at spise og bage).

Men nu vil jeg smutte ud og købe noget ost til brunchen i morgen. Coming up her på bloggen kommer desuden også nogle meget nemme og lækre bud på tilbehør til ostebordet.

Fortsat rigtig god december derude!!

Kommentarer

Populære indlæg