Limoncello G&T


Sikken en dejlig jul det (endnu) en gang har været. Jeg har altid høje forventninger til december og bliver heldigvis sjældent skuffet. Det skulle da lige være over, at december går så helt utroligt hurtigt. 

Hvor julen for mig udelukkende står for ren hygge og glæde, har jeg det lidt mere blandet med nytåret. Dels fordi det betyder, at julen (og ferien) snart endegyldigt er ovre for denne gang. Dels fordi nytåret er en tid til at gøre status over året, der er gået. Af en eller anden grund ender jeg typisk med at bruge alt for meget tid på at tænke over verdens sørgelige tilstand (især alle k'erne: krige, klima, korruption, katastrofer, osv.). Derudover tænker jeg så også over alle de områder, hvor jeg synes, jeg personligt trænger til at forbedre mig/tage mig sammen/komme i gear. Derfor bliver dagene omkring d. 31. december altid sådan lidt nytårs-blues-agtigt for mig.

Men nytårsaften er jo heldigvis også festlig, mens den står på, og til den hører også gerne en god drink eller to. Sidste år var forslaget her på bloggen en skøn og køn white lady (https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/nytarsdrink-white-lady.html). I år er forslaget en anden dejligt frisk drink med citron, nemlig en gin & tonic med limoncello og citronsodavand. Drinken er sød, men ikke så sød, at man bliver træt af den for tonic'en og citronlikøren giver den en frisk og "voksen" smag. Den er god som velkomstdrink, men kan også fint laves (igen) lidt ud på natten!
Limoncello gin & tonic
2 dele kold limoncello
1 del gin
2 dele kold tonic
1 del god kold citronsodavand
Is og citronskiver til pynt

Kom limoncello og gin i et højt glas og bland det sammen med en ske. Hæld tonic og citronsodavand ved og rør kort om. Kom is i og pynt evt. med lidt citron. Nydes straks iskold.

Kommentarer

Populære indlæg