Gå videre til hovedindholdet

Last Christmas...

Egentlig har jeg slet ikke haft en blog længe nok til allerede at skulle genbruge gamle opskrifter, men det er bare fordi... Altså fordi at sidste jul, da lavede jeg (efter min egen mening) sådan nogle lækre ting i december, så tillad mig hermed at præsentere nogle favoriter fra sidste år. Og så kommer der selvfølgelig snart nye lækre opskrifter på bloggen også!
Det første jeg vil anbefale er denne labre babka med marcipan og chokolade (billede herover). Selvom babkaen traditionelt serveres til påske, så passer den også fantastisk godt til en kop eftermiddagskaffe i december. Så hvis man er kringle med snasket fyld (er de fleste ikke det?), er dette bare sagen. Find opskriften lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/jule-babka-med-marcipan-chokolade-og.html
Sugar cookies er en af de nemmeste småkager, man kan bage til jul. Og så er dejen rigtig god til udstik, så man kan lave fine småkager, der kan pyntes med alskens glasur og sukkerstads. Her er det sugar cookies udstukket til snefnug. Find opskriften her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/sugar-cookie-snowflakes.html
Hmm, ja. Det her er så ikke decideret en egentlig jule-småkage, men den er super lækker. Det drejer sig nemlig om et twist på den fantastiske tørkage, tunesiske kaffebrød, som jeg mest kender fra Sallings bager. Her er den lavet som småkage med fyld af bl.a. marcipan og kakao og sprøde mandler på toppen. Lidt tidskrævende, men absolut det hele værd. Opskriften er her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/mere-kage-til-efterarsferien-tunesiske.html
Gløgg er noget af det bedste ved julemåneden. Bare duften, og så kommer jeg i julehumør. Men det er jo overhovedet ikke fair, hvis det kun er de voksne, der skal nyde godt at den varme, velsmagende drik, så alkoholfri børnegløgg må der til. Hurtig og nem opskrift at finde lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/brne-glgg.html
Hvis der skulle ske det usandsynlige, at man alligevel blev en smule træt af gløgg, kan man forsøge sig med den amerikanske klassisker eggnog. Den er sød og cremet og meget, meget julet. Nem opskrift lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html

That's all, folks! Altså for denne gang. Men stay posted for spritnye julede opskrifter coming up.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...