Sidste år bestemte jeg mig (som jeg gør hvert år) for, at nu har vi rigeligt med jule-relateret tingel-tangel i det lille hjem. Det varede dog kun, til jeg fik øje på sådan nogle fine stjerne/snefnugs småkage-udstikkere, og så er jeg så meget et produkt af kapitalismens ånd, at dem måtte jeg bare eje.
Den beslutning er jeg egentlig glad for i år, for jeg har fået produceret disse über-julede mørdejs/sugar cookies, som er sprøde og søde med et snert af citron og mandel - men de smager altså godt, uanset hvilken småkage-udskærer man bruger.
Sugar cookie snow flakes (Antal: Mange, men det er selvfølgeligt afhængigt af størrelsen)
300 g. mel100 g. mandelmel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vanillesukker
200 g sukker
Revet skal af en usprøjtet citron
275 g smør, rumtemperatur
1 æg
Glasur:
Se royal icing her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/12/3-x-pynt-med-peberkager.html
Bland mel, mandelmel, bagepulver, vanillesukker, citronskal (blandet med lidt af sukkeret) og sukker i en røreskål.
Kom smørret i skålen i mindre stykker og rør rundt indtil smørret er blandet godt i. Kom ægget i og bland til dejen har samlet sig. Saml den til en flad kugle, kom husholdningsfilm omkring og kom den på køl mindst 1 time.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, evt. i mindre stykker af pladshensyn, og rul den ud til den er ca. ½ cm tyk. Stik fine snefnug ud, læg dem forsigtigt over på bageplader beklædt med bagepapir og stil dem på køl (her kan det store udendørs vinter-køleskab være til hjælp). Lad køle mindst ½ time - det hjælper kagerne med at holde formen.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft og bag kagerne midt i ovnen ca. 10.15 minutter til de er gyldne i kanten.
Lad kagerne afkøle et par minutter på bagepladen (de er helt bløde, når de kommer ud af ovnen) og kom dem så over på en rist.
Når kagerne er helt kølet af, laves royal icing (eller anden glasur) og kagerne pyntes så godt som ens fantasi slår til.
Kan holde 1-2 uger i en kagedåse.
Kommentarer
Send en kommentar