Gå videre til hovedindholdet

Varm kakao med amaretto


Det er min meget dejlige kollega og kontor-makker, Trine, der har gjort mig opmærksom på denne opskrift. Vi snakkede om varme vinterdrikke, som man jo gør, når man deler kontor, og så sagde Trine de magiske ord: "Har du prøvet varm kakao med amaretto? Det er ligesom at drikke et marcipanbrød!".

Dét skal man ihvertfald ikke sige til mig to gange, så det måtte jeg selvfølgelig afprøve. Og jeg kan kun give Trine ret: Det smager vildt lækkert med blandingen af den mørke kakao og amarettoens mandel-smag. Fuldstændigt som et flydende marcipanbrød. Derudover havde jeg rent glemt, hvor godt det smager, når man laver varm kakao "fra bunden" - altså ikke med sødet kakao, men med ren kakao, hvor man selv blander sukker og mælk i. Mums mums mums!
Varm kakao med amaretto (2 kopper)
½ l mælk 
4 spsk kakaopulver (ren kakao)
2-3 spsk sukker
En passende mængde amaretto (ca. ½ dl eller lidt mere)

Kom kakao og sukker i en kasserolle. Kom ca 1 dl af mælken ved og pisk til kakaoen er opløst heri og uden klumper. Kom resten af kakaoen og sukker i. Rør rundt, mens kakaoen varmes op til lige under kogepunktet. Rør rundt hele tiden, så mælken ikke brænder på. Smag evt. til med mere sukker. Tilsæt en passende mængde amaretto og hæld kakaoen i to kopper. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig