Peberkagehus 2018Endelig december!!!

Og december starter for mig med at lave et kagehus. Noget der kræver tålmodighed, men er så superhyggeligt og sært tilfredsstillende, fordi når man er færdig, står der et hus - selvom det kun er et lille et. 

Det er altid mit udgangspunkt, at dette års hus skal blive større og bedre og finere end det, jeg lavede sidste år. Men selvom jeg godt kan lide dette års hus - så kan jeg faktisk bedre lide sidste års hus (https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/peberkagehus.html). Men sidste år kunne jeg også bedre lide forrige års hus (https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/11/kagehus-nu-i-to-etager.html), så min kærlighed til dette års hus kan heldigvis nå at vokse. Derudover har dette års hus en ordentlig K3'er på den ene del af taget, som jeg kom til at tabe og måtte lime sammen med royal icing. Men som den snu bygningskonstruktør jeg er, kom den side af taget til at sidde på bagsiden, så den ikke ses så tydeligt. Og så længe det knager, holder det, som vi siger i byggebranchen.

Mine bedste tips til at bygge et peberkagehus er (som også fremhævet sidste år): 

1) En god dej! Jeg har prøvet flere forskellige slags deje, men min favorit er klart den fra Annemette Voss' dejlige bog "Kagekarma". Opskriften findes også på nettet lige her: http://www.barneguiden.dk/artikler/annemette-voss-overskuelige-kagehus. Jeg brugte dobbelt op på opskriften for at kunne lave huset her, men brugte kun ½ tsk bagepulver. 

2) Stil dejen koldt, inden den rulles ud OG igen efter den er skåret ud - mindst ½ time og gerne længere. Jeg brugte det store udendørs køleskab, dvs. vores overdækkede terrasse - for det er nemmere end at rydde hele køleskabet for at få plads. Når den er helt kold, holder dejen formen meget bedre, når den bages. 

3). Hvis dejen hæver eller ændrer sig meget under bagningen, kan man godt nå at rette op på det, hvis man er hurtig til at skære siderne til, lige når kagerne er taget ud af ovnen og stadig er bløde og medgørlige. 

4). Jeg bruger royal icing til at sætte siderne sammen med frem for den mere traditionelle karamel. Dels holder royal icing godt sammen på huset, og dels kan man nemt skjule diverse små skønhedsfejl med royal icing. Lav en ret fast royal icing (dvs. put lidt ekstra flormelis i), så den hurtigt sætter sig og holder bedre på de tunge kagestykker.  

Skabelonen til huset her kommer fra "The gingerbread book" af Allan D. Bragdon, men der findes masser af fine og gratis skabeloner på nettet. Bare google "Gingerbread house template", og så myldrer det frem med muligheder.

Rigtig god december!
Kommentarer

  1. Du er verdens bedst Pernille 😃🥨🥨😍 Nu vil jeg også bage et hus 👍

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind mange mange tak!! Jeg kan kun anbefale at man kaster sig ud i at bage et kagehus. Det er toppen ag jule-hygge-poppen!

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg