Gå videre til hovedindholdet

Amaretto sourHvis nogen står og mangler en god serie til de lange vinteraftener, kan jeg virkelig anbefale Sharp Objects, som jeg så henover julen (den er på HBO, men jeg så den på old school DVD). Serien følger journalisten Camille Preacher (Amy Adams), der tager til sin fødeby Wind Gap, Missouri, hvor en ung pige er blevet myrdet og en anden forsvundet. Mens Camille søger efter spor og ledetråde, følger man samtidig hendes dysfunktionelle forhold til sin egen familie og hendes mildt sagt dystre fortid. Historien er fængende og uhyggelig, og minder i stil og opbygning lidt om første sæson af True Detective.  

Serien er baseret på en roman af Gillian Flynn, som jeg læste for et par år siden og også virkelig kan anbefale. Ligesom serien er bogen ubehagelig, dyster, klaustrofobisk og fuld af en sært smuk råddenskab og en konstant underliggende følelse af, at noget er helt, helt galt. 

Da hovedpersonen Camille i starten af serien ankommer til sin mors hus i Wind Gap, får hun en mildest talt kølig modtagelse af sin mor - der netop er ved at gøre klar til at drikke amaretto sours med sin mand på deres back porch. Og siden da har jeg selvfølgelig haft lyst til at smage den drink. Og så er det jo heldigt, at man har en blog, man kan bruge som undskyldning for at prøve den slags.

Amaretto sour er en klassisk drink i de amerikanske sydstater. Den smager sur-sødt og med en kraftig smag af mandler og fylde og glathed (i mangel af et bedre ord) fra æggehviden. Den passer fint som en dessert eller efter-maden drink. Drinken glimrer desuden ved kun at indeholde få og simple ingredienser - og kandiserede kirsebær!
Amaretto sour (2 stk)
2 dl amaretto
Saft fra en citron
1 dl. simple syrup (lige dele vand og sukker kogt op til sukkeret er smeltet og derefter afkølet)
1 past. æggehvide
Isterninger
6 kandiserede kirsebær til pynt

Kom amaretto, citronsaft, simple syrup og æggehvide i en blender eller en cocktailshaker, og giv det en ordentlig tur i et par minutter, så alt blandes godt, og æggehviden skummer.

Kom isterninger i to pæne glas, og fordel drinken i de to glas. Kom kandiserede kirsebær på en tandstikker (uden mintsmag!) og sæt i glasset som pynt. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte