Amaretto sourHvis nogen står og mangler en god serie til de lange vinteraftener, kan jeg virkelig anbefale Sharp Objects, som jeg så henover julen (den er på HBO, men jeg så den på old school DVD). Serien følger journalisten Camille Preacher (Amy Adams), der tager til sin fødeby Wind Gap, Missouri, hvor en ung pige er blevet myrdet og en anden forsvundet. Mens Camille søger efter spor og ledetråde, følger man samtidig hendes dysfunktionelle forhold til sin egen familie og hendes mildt sagt dystre fortid. Historien er fængende og uhyggelig, og minder i stil og opbygning lidt om første sæson af True Detective.  

Serien er baseret på en roman af Gillian Flynn, som jeg læste for et par år siden og også virkelig kan anbefale. Ligesom serien er bogen ubehagelig, dyster, klaustrofobisk og fuld af en sært smuk råddenskab og en konstant underliggende følelse af, at noget er helt, helt galt. 

Da hovedpersonen Camille i starten af serien ankommer til sin mors hus i Wind Gap, får hun en mildest talt kølig modtagelse af sin mor - der netop er ved at gøre klar til at drikke amaretto sours med sin mand på deres back porch. Og siden da har jeg selvfølgelig haft lyst til at smage den drink. Og så er det jo heldigt, at man har en blog, man kan bruge som undskyldning for at prøve den slags.

Amaretto sour er en klassisk drink i de amerikanske sydstater. Den smager sur-sødt og med en kraftig smag af mandler og fylde og glathed (i mangel af et bedre ord) fra æggehviden. Den passer fint som en dessert eller efter-maden drink. Drinken glimrer desuden ved kun at indeholde få og simple ingredienser - og kandiserede kirsebær!
Amaretto sour (2 stk)
2 dl amaretto
Saft fra en citron
1 dl. simple syrup (lige dele vand og sukker kogt op til sukkeret er smeltet og derefter afkølet)
1 past. æggehvide
Isterninger
6 kandiserede kirsebær til pynt

Kom amaretto, citronsaft, simple syrup og æggehvide i en blender eller en cocktailshaker, og giv det en ordentlig tur i et par minutter, så alt blandes godt, og æggehviden skummer.

Kom isterninger i to pæne glas, og fordel drinken i de to glas. Kom kandiserede kirsebær på en tandstikker (uden mintsmag!) og sæt i glasset som pynt. Nydes straks.

Kommentarer

Populære indlæg