Små tykke banan- og havregrynspandekagerSmå, tykke pandekager til morgenmad er bare det bedste. Altså virkelig. Jeg har set flere opskrifter på nogle sunde nogen af slagsen med banan og havregryn, men synes altid de er blevet alt for banan'ede i smagen og lidt klodsede i konsistensen, når jeg har lavet dem. 

Men disse her! De er klart de bedste, jeg har lavet (indtil videre). Jeg tror, det skyldes, at alle ingredienserne blendes til en helt glat dej. Ihvertfald smager de mere hen ad almindelige pandekager end andre "sunde" pandekager, jeg har prøvet. Mine to piger har prøvesmagt dem og er også begejstrede. 

Pandekagerne er bedst helt nybagte, men kan også fryses ned og så lunes i ovnen.
Små, tykke banan- og havregrynspandekager (14-16 stk)
4 dl havregryn
3 dl mælk
2 store modne bananer
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 æg
Smør til stegning

Kom havregryn, mælk, bananer (skåret/brækket i 3-4 mindre stykker), bagepulver og vanillesukker i en blender og blend et par minutter til havregrynene er opløst, og du har en relativt glat dej. Kom de to æg i og blend igen i ½ minuts tid til æggene er helt integreret i dejen. Hvis dejen er meget fast, kan der tilsættes lidt ekstra mælk.

Varm smør op på en pande og bag små pandekager af flere omgange. Server varme og nybagte med syltetøj, sirup, frisk frugt eller hvad du nu føler for.

Kommentarer

Populære indlæg