Sprød hverdagssalat af spidskål og ærterJeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset.
Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør)
Salat:
½ spidskål
2 dl frosne ærter, optøede

Dressing:
3 spsk god olivenolie
1½ spsk hvidvinseddike
Salt og peber
Lidt frisk dild

Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærterne i - et voila! Salaten er klar til at blive indtaget. 


Kan fint holde sig et døgn på køl, men konsistensen bliver knap så sprød, og der skal evt. hældes lidt kondens/dressing fra.

Kommentarer

Populære indlæg