Gå videre til hovedindholdet

Fennikelsalat med pink grape, avocado, belugalinser og tahin-dressing



Normalt bestræber jeg mig her på bloggen på at lave retter, der kommer fra forskellige verdenshjørner, men den salat kan vist ikke tilskrives ét bestemt køkken. Den er bare god og fuld af vitaminer her i januar tristessen. Fedme fra avocado, linser og tahindressing, friskhed fra grapen og knas fra 
fenniklen. Jeg tror faktisk det er en af mine yndlingssalater. Perfekt som forret eller en let frokost.
Fennikelsalat med pink grape, avocado, belugalinser og tahin-dressing (2 pers)
1 lille fennikel
1 pink grape
1 stor avocado
1 ds belugalinser
Lidt friskkværnet peber

Tahindressing:
3 spsk tahin
2 tsk citronsaft
2 tsk flydende honning
Ca ½ dl koldt vand
Salt og friskkværnet peber


Salat:
Rengør fenniklen og fjern stokken. Skær fenniklen i tynde skiver og anret på et fad. Gem evt. lidt af de små grønne dild-lignende blade til pynt.

Skær avocadoen i skiver og anret ovenpå fenniklen. 

Dræn beluga-linserne og anret små skefulde af linserne ovenpå fennikel og avocado.


Endelig skære grapen i mindre stykker (jeg skar hinderne fra, så kun det lækre frugtkød var tilbage, men det behøver man ikke gøre). Anret også disse på fadet.

Vrid lidt frisk peber hen over salaten.

Dressing:
Rør tahin, citronsaft og honning godt sammen, så det er helt blandet og glat. Tilsæt vand lidt ad gangen til du får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Dryp dressing over salaten eller server dressingen i en lille skål, så man selv kan dosere.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte