Gå videre til hovedindholdet

Fennikelsalat med pink grape, avocado, belugalinser og tahin-dressing



Normalt bestræber jeg mig her på bloggen på at lave retter, der kommer fra forskellige verdenshjørner, men den salat kan vist ikke tilskrives ét bestemt køkken. Den er bare god og fuld af vitaminer her i januar tristessen. Fedme fra avocado, linser og tahindressing, friskhed fra grapen og knas fra 
fenniklen. Jeg tror faktisk det er en af mine yndlingssalater. Perfekt som forret eller en let frokost.
Fennikelsalat med pink grape, avocado, belugalinser og tahin-dressing (2 pers)
1 lille fennikel
1 pink grape
1 stor avocado
1 ds belugalinser
Lidt friskkværnet peber

Tahindressing:
3 spsk tahin
2 tsk citronsaft
2 tsk flydende honning
Ca ½ dl koldt vand
Salt og friskkværnet peber


Salat:
Rengør fenniklen og fjern stokken. Skær fenniklen i tynde skiver og anret på et fad. Gem evt. lidt af de små grønne dild-lignende blade til pynt.

Skær avocadoen i skiver og anret ovenpå fenniklen. 

Dræn beluga-linserne og anret små skefulde af linserne ovenpå fennikel og avocado.


Endelig skære grapen i mindre stykker (jeg skar hinderne fra, så kun det lækre frugtkød var tilbage, men det behøver man ikke gøre). Anret også disse på fadet.

Vrid lidt frisk peber hen over salaten.

Dressing:
Rør tahin, citronsaft og honning godt sammen, så det er helt blandet og glat. Tilsæt vand lidt ad gangen til du får den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft. 

Dryp dressing over salaten eller server dressingen i en lille skål, så man selv kan dosere.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)