Drømme-mazarin-muffinsAltså, det er sådan, at når min mand en sjælden gang i mellem skal arbejde på en lørdag, så er det blevet en slags tradition for mine piger og mig, at vi lige skal bage noget kage og så spise den, mens vi ser en god film, som vi (helst) har set 500 gange før. Fordi det er jo sådan lidt undtagelsestilstands-agtigt, når den eneste mand i huset ikke er der i en hel dag. Det giver mening, ikke? Det forstår man godt?

Sidst vi var alene hjemme, ønskede ældstebarnet Julie sig drømmekage, og den kage er jo ikke en klassiker for ingenting. Blød kage toppet med sød og snasket kokos. Det er jo genialt. 

Alligevel tænkte jeg, at vi lige skulle prøve at bage den på lidt anderledes vis, for jeg synes faktisk, kagebunden kan have tendens til at blive en anelse tør (skrev jeg virkelig det? Næsten blasfemi!). Så derfor tænkte jeg, at en mazarinbund måske kunne være en god ide - og det var det sørme også. Mazarinen giver en svampet og blød bund, som passer super godt til toppingen. 

Vi bagte efter ønske fra yngstebarnet Emilie drømmekagen som muffins, og det var også et hit. Ihvertfald er der jo så ingen, der føler sig snydt over ikke at få det største stykke eller et hjørne. Ikke at vi går op i den slags selvfølgelig. Vi kan desuden anbefale at se Harry Potter-film under indtag af kagen. De to ting passede storartet sammen.

Rigtig god søndag!

Drømme-mazarin-muffins (12 stk)
Kage:
150 g blødt smør
150 g marcipan
150 g rørsukker
1 tsk vanillesukker
3 æg
1 dl hvedemel

Topping:
175 g kokosmel
150 g farin
50 g smør i tern
1 dl mælk

Kage:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rør det bløde smør, vanillesukker og sukker rigtig godt sammen. Riv marcipanen groft på et groft rivejern, eller del den i mindre stykker, og rør den også rigtig godt i smørret, så der ikke er nogen marcipanklumper. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt med et piskeris mellem hvert æg. Kom til sidst melet i, og rør kort til melet er blandet i.

Kom 12 papir-muffinforme i en metal muffinform (eller smør en muffinform grundigt med smør og mel) og fordel dejen heri. Dejen skal kun fylde formene omkring halvt op, for der skal jo også være plads til alt det gode fyld.

Kom muffinformen i ovnen og bag 15-20 min, til muffins'ene er let gyldne på toppen.

Topping:
Imens muffins'ene bager, kommes alle ingredienserne til toppingen i en gryde (smør og mælk først) og varmes godt igennem, til smørret er helt smeltet, og det hele er blevet en lækker, klistret masse. 

Tag muffins'ene ud af ovnen, og lad dem køle af et minut eller to. Kom herefter topping på hver muffin med en ske (jeg synes, der skal så meget topping på som fysisk muligt, men nogle foretrækker måske mindre???).

Kom muffins'ene i ovnen igen i 5-7 min, før de tages ud af ovnen og afkøles i formen. Kan fint holde sig et par dage eller tre i en lukket beholder.

Kommentarer

Populære indlæg