I denne udgave er der landskinke og tomat, men man kan komme snart sagt hvad som helst, man har lyst til, i dem, f.eks. peberfrugt, kogt broccoli, asparges, fetaost, gedeost, ærter, spinat og forskellige typer kød. De smager allerbedst helt nylavede, men hvis man er lige så pjattet med dem, som min yngste, går det også fint an at spise dem kolde (helst samme dag) eller genopvarmede.
Mini frittatas med skinke, tomat og basilikum-olie (6 stk)
Olivenolie til formen
4 æg
50 g revet cheddar ost
½ dl mælk el. fløde
12 små tomater
3 skiver god landskinke el. anden god skinke
6 basilikumblade
Salt & peber
Basilikum olie
2 håndfulde basilikumblade
1 dl god olivenolie
Salt
Ekstra tomater og basilikumblade til servering
Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft, mens resten forberedes.
Pisk æg med mælk/fløde, ost og salt&peber.
Skær tomater i små skiver/tern og skær skinken i tern. Skær også basilikumbladene i mindre.
Smør 8 muffinforme godt med olivenolie (eller lignende), og fordel tomatskiver, skinke og basilikumblade i mindre stykker retfærdigt i de 8 forme. Fordel æggemassen i formene. Formene skal ikke fyldes helt op til kanten, da æggene hæver lidt.
Bages midt i ovnen i 20-25 min til de er netop gennembagte.
Lav imens basilikumolien ved at blende basilikum med olie og smag til med salt.
Kommentarer
Send en kommentar