Bang bang kyllinge-salat med nudler og peanut-dressingPå tirsdag d. 5 februar fejres det kinesiske nytår, og det er jo en skøn anledning til at lave nogle kinesiske retter - eller for denne rets vedkommende må jeg hellere kalde det kinesisk-inspireret. 

Retten her er nemlig en slags salat udgave af en klassisk ret fra Sichuan provinsen med det skønne navn bang bang chicken. Det er en form for pulled chicken i en krydret nøddesauce. Men navnet skyldes ikke (som jeg umiddelbart troede), at retten er så stærk, at den eksploderer som pistolskud i munden. Bang på kinesisk skulle betyde pind eller kæp, og navnet kommer således fra, at man i den traditionelle version af denne ret slår kyllingestykkerne med en kæp for at gøre dem mørre.

Denne salat version af bang bang chicken er knasende frisk og både nem og hurtig at bikse sammen. Den er skøn både som frokostret eller som en let aftensmad, og man kan selv skrue op og ned for, hvor stærk den skal være ved at tilføje eller udelade chili i dressingen og den friske chili som drys. 

Glædeligt kinesisk nytår!
Bang bang kyllinge-salat med nudler (4 pers)
2 kogte/stegte kyllingebryster
250 g tørrede nudler, kogte og afkølede 
1½ dl bønnespirer
2 gulerødder
1 rød peber

Dressing:
3 spsk glat/smooth peanutbutter
2 spsk soya
2 spsk sød chilisauce
1 tsk sesamolie (kan udelades)
Lidt chipotle chilipulver
Saft fra 1 lime

Desuden:
1 rød chili
Frisk koriander
Saltede cashewnødder

Instruktioner:
Start med at koge/stege kyllingebryster, og at koge nudlerne og afkøle dem, hvis du ikke har en rest. Afkøl nudlerne ved at hælde koldt vand over dem. På den måde bliver de ikke klistrede.

Brug to gafler til at trække kyllingestykkerne fra hinanden til små kyllingestrimler a la pulled chicken. Skær gulerødderne og den røde peber i tynde strimler. Bland nudler, kylling, gulerødder, rød peber og bønnespirer.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til - måske skal der lidt mere sød chilisauce, chili eller soya i. Bland dressingen i salaten eller server i en lille skål on the side.

Server med tyndtskåret chili, frisk koriander og grofthakkede cashewnødder.

Kommentarer

Populære indlæg