Gå videre til hovedindholdet

Bang bang kyllinge-salat med nudler og peanut-dressingPå tirsdag d. 5 februar fejres det kinesiske nytår, og det er jo en skøn anledning til at lave nogle kinesiske retter - eller for denne rets vedkommende må jeg hellere kalde det kinesisk-inspireret. 

Retten her er nemlig en slags salat udgave af en klassisk ret fra Sichuan provinsen med det skønne navn bang bang chicken. Det er en form for pulled chicken i en krydret nøddesauce. Men navnet skyldes ikke (som jeg umiddelbart troede), at retten er så stærk, at den eksploderer som pistolskud i munden. Bang på kinesisk skulle betyde pind eller kæp, og navnet kommer således fra, at man i den traditionelle version af denne ret slår kyllingestykkerne med en kæp for at gøre dem mørre.

Denne salat version af bang bang chicken er knasende frisk og både nem og hurtig at bikse sammen. Den er skøn både som frokostret eller som en let aftensmad, og man kan selv skrue op og ned for, hvor stærk den skal være ved at tilføje eller udelade chili i dressingen og den friske chili som drys. 

Glædeligt kinesisk nytår!
Bang bang kyllinge-salat med nudler (4 pers)
2 kogte/stegte kyllingebryster
250 g tørrede nudler, kogte og afkølede 
1½ dl bønnespirer
2 gulerødder
1 rød peber

Dressing:
3 spsk glat/smooth peanutbutter
2 spsk soya
2 spsk sød chilisauce
1 tsk sesamolie (kan udelades)
Lidt chipotle chilipulver
Saft fra 1 lime

Desuden:
1 rød chili
Frisk koriander
Saltede cashewnødder

Instruktioner:
Start med at koge/stege kyllingebryster, og at koge nudlerne og afkøle dem, hvis du ikke har en rest. Afkøl nudlerne ved at hælde koldt vand over dem. På den måde bliver de ikke klistrede.

Brug to gafler til at trække kyllingestykkerne fra hinanden til små kyllingestrimler a la pulled chicken. Skær gulerødderne og den røde peber i tynde strimler. Bland nudler, kylling, gulerødder, rød peber og bønnespirer.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til - måske skal der lidt mere sød chilisauce, chili eller soya i. Bland dressingen i salaten eller server i en lille skål on the side.

Server med tyndtskåret chili, frisk koriander og grofthakkede cashewnødder.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte