Gå videre til hovedindholdet

Bang bang kyllinge-salat med nudler og peanut-dressing



På tirsdag d. 5 februar fejres det kinesiske nytår, og det er jo en skøn anledning til at lave nogle kinesiske retter - eller for denne rets vedkommende må jeg hellere kalde det kinesisk-inspireret. 

Retten her er nemlig en slags salat udgave af en klassisk ret fra Sichuan provinsen med det skønne navn bang bang chicken. Det er en form for pulled chicken i en krydret nøddesauce. Men navnet skyldes ikke (som jeg umiddelbart troede), at retten er så stærk, at den eksploderer som pistolskud i munden. Bang på kinesisk skulle betyde pind eller kæp, og navnet kommer således fra, at man i den traditionelle version af denne ret slår kyllingestykkerne med en kæp for at gøre dem mørre.

Denne salat version af bang bang chicken er knasende frisk og både nem og hurtig at bikse sammen. Den er skøn både som frokostret eller som en let aftensmad, og man kan selv skrue op og ned for, hvor stærk den skal være ved at tilføje eller udelade chili i dressingen og den friske chili som drys. 

Glædeligt kinesisk nytår!
Bang bang kyllinge-salat med nudler (4 pers)
2 kogte/stegte kyllingebryster
250 g tørrede nudler, kogte og afkølede 
1½ dl bønnespirer
2 gulerødder
1 rød peber

Dressing:
3 spsk glat/smooth peanutbutter
2 spsk soya
2 spsk sød chilisauce
1 tsk sesamolie (kan udelades)
Lidt chipotle chilipulver
Saft fra 1 lime

Desuden:
1 rød chili
Frisk koriander
Saltede cashewnødder

Instruktioner:
Start med at koge/stege kyllingebryster, og at koge nudlerne og afkøle dem, hvis du ikke har en rest. Afkøl nudlerne ved at hælde koldt vand over dem. På den måde bliver de ikke klistrede.

Brug to gafler til at trække kyllingestykkerne fra hinanden til små kyllingestrimler a la pulled chicken. Skær gulerødderne og den røde peber i tynde strimler. Bland nudler, kylling, gulerødder, rød peber og bønnespirer.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til - måske skal der lidt mere sød chilisauce, chili eller soya i. Bland dressingen i salaten eller server i en lille skål on the side.

Server med tyndtskåret chili, frisk koriander og grofthakkede cashewnødder.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...