Japansk cheesecake 濃厚チーズテリーヌCheesecake er en af mine yndlingskager. Altså sammen med jordbærtærte... Og cremelinser... Og træstammer.. Ja, og så videre. You get the picture. Jeg kan ihvertfald virkelig godt lide cheesecake. Så glad blev jeg, da jeg faldt over en japansk udgave af den vidunderlige kage.

Der findes flere typer japansk cheesecake, bl.a. sådan en spøjs pude-agtig-udgave som jeg helt sikkert også skal bage på et tidspunkt. Cheesecaken i dette indlæg skiller sig ud ved dels ikke at have nogen kiksebund, og dels ved at den skal dampes, hvor andre cheesecakes oftest skal enten bages eller stivner med hjælp fra en omgang husblas. Denne cheesecake skal desuden hvile på køl natten over, så den skal laves i god tid, inden den skal bruges. 

Den smager SÅ godt. Som en blanding af en luftig budding og en traditionel cremet cheesecake. Min mand savnede den klassiske kiksebund, som jeg også er fan af, men sammen med lidt frugt, synes jeg, den klarede sig helt fint uden. Min yngste datter gav kagen den største ros, man vist kan opnå fra hendes side, da hun sagde: "Den skal du helt sikkert lave igen en anden gang". Og jeg er enig. Når jordbærsæsonen sætter ind, skal denne cheesecake helt sikkert prøves igen sammen med de røde bær. Kagen er desuden virkelig nem at lave og skal som nævnt laves i god tid inden servering, hvilket i mine øjne gør den til en perfekt gæste-dessert, fordi man ikke skal stå og bøvle med en masse forberedelse på dagen.

Tilbage er kun at sige, at hvis du er cheesecake-fan, så prøv denne her! You won't regret it.
Dampet japansk cheesecake / – 濃厚チーズテリーヌ
2 store æg
200 g neutral flødeost
100 g sukker
100 g neutral yoghurt
100 g fløde
1 tsk flydende vanille
20 g majsstivelse
Lidt flormelis til drys samt frisk frugt til servering.

De to æg piskes let sammen i en skål og stilles til side.

I en anden lidt større skål kommes flødeosten i og røres blød med en plastikske eller silikone dejskraber. Sukkeret kommes i og blandes grundigt i. Yoghurten foldes herefter i. De sammenpiskede æg røres i med piskeris. Fløde og vanille røres også i med piskeris. Endelig sies majsstivelsen i, og der røres grundigt, så der ikke er nogen klumper i den meget linde dej.

Varm ovnen op til 160 grader varmluft. Kom et stykke bagepapir i en brødform (ca. 25x10 cm) og kom lidt sølvpapir rundt om formen. Hæld dejen igennem en si ned i formen. 

Stil formen på en dybbundet bageplade og hæld kogende vand i bagepladen til det står et par cm op omkring formen. Bag i 30 min. Kom evt mere kogende vand i bagepladen undervejs, hvis det helt koger væk.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den først køle af 15-20 minutter ved stuetemperatur og derefter i køleskabet til den er helt kold - gerne natten over dækket med husholdningsfilm.

Drys med siet flormelis og server med frisk frugt.

Kommentarer

Populære indlæg