Gå videre til hovedindholdet

Penne alla vodkaPasta, åh pasta. Du hverdagens redningsmand. Du aftensmadens svar på The Flash. Hurtigt at lave, lækkert at spise, og selv ungerne gider at kaste det ind i førerhuset (for det meste).

Jeg har først for nyligt stiftet bekendtskab med denne skønne ret kaldet penne alla vodka, hvilket er en stor fejl, for retten er både lynhurtig og nem at lave, og så er det dejligt velsmagende, vinter-agtig comfort food, nu her mens vi venter på, om vi reelt tør tro på, at der er forår i luften i februar (der skal nok komme en eller anden dum vind fra Sibirien engang i marts-april og ødelægge det hele). Med andre ord, en fin hverdagsret, lavet af ingredienser man stort set allerede har i sit skab. Retten er børnevenlig og smager ikke af vodka. Vodkaen giver blot dybde til smagen (sammen med fløden, åh ja), og alkoholen fordamper, mens saucen simrer. Så no worries.

Og så beder jeg den ærede blog-læser bemærke, at jeg nu ENDELIG har fundet ud af, hvordan man laver sådan en oversigt med forskellige mad-kategorier, hvor man kan finde opskrifter på f.eks. "Suppe" eller "Fisk og skalddyr", eller hvad man nu måtte have lyst til ("Kage og cookies"!). Jeg håber, det fungerer og vil arbejde på at gøre det endnu nemmere at finde rundt på siden fremover. Oversigten finder man ved at klikke på de tre bjælker i bloggens venstre side, hvorved der skulle åbenbare sig en lille velkomst samt en overskrift ved navn Opskrifter, som man klikker sig ind på for at komme ind til oversigten. Man kan selvfølgelig også fortsat søge fritekst på bloggen i højre side under "Søg". Krydsede fingre herfra for, at det fungerer!
Penne alla vodka (2 pers)
200 g penne
2 fed hvidløg
1 nip chiliflager
1 spsk jomfru olivenolie
1 ds gode hakkede tomater
½-1 dl vodka
½ dl fløde
Salt og peber

Til servering:
Revet parmesan

Instruktioner:
Hak løg og hvidløg fint og steg dem bløde ved middelvarme i en pande med lidt olivenolie. Kom lidt chiliflager, hakket tomat og vodka i og lad simre, til saucen er kogt godt ind, men ikke er tør.

Kog imens pastaen al dente efter anvisningen på pakken. Er saucen kogt meget ind, kan der kommes lidt af kogevandet fra pastaen i. 

Smag saucen til med salt og peber. Bland fløden i, og smag til igen. Hæld vandet fra pastaen og vend pennene i saucen. Server straks med revet parmesan.

Kommentarer

  1. Hvad giver vodkaen helt præcist til retten, synes du? Altså, jeg synes at det er superfunky med 1 dl vodka i aftensmaden, men hvis man nu ikke lige ligger inde med det. Og hvordan påvirker det retten? Er bare nysgerrig...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit gode spørgsmål! Jeg synes, vodkaen giver retten den der lidt udefinerbare dybde eller umami, som ellers kan være ret svær at opnå i en ellers ret lige-ud-af-landevejen tomat sauce. Så hvis man ikke lige ligger inde med en flaske vodka, kan man a) se retten som en god undskyldning for at købe sig sådan én eller b) skrue lidt op for nogle krydderurter eller måske erstatte vodkaen med noget rødvin.

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte