Dirty chai latte


Sidste weekend var det helt fantastisk vejr, og vi driblede alle fire en tur i dyrehaven i Marselisborgskoven. Eller det vil sige, min mand og vores ældste datter gik tur i dyrehaven med en pose gulerødder til dådyrene, mens den yngste og jeg gik tur ved stranden. Opdelingen skyldtes hovedsageligt, at vi efterhånden har været i dyrehaven en hel del gange, og mine børn har derfor mange minder - og traumer - forbundet med stedet, inklusiv at fodre dådyr,  at blive forskrækket over hvor store dådyr rent faktisk er, at blive stanget (let) af dådyr, at klatre i træer og at sidde godt og grundigt fast i en dyb mudderpøl efter at at være hoppet ned fra et træ. Den yngste var derfor ikke helt så kæk på en tur i den såkaldt vilde natur, så hun og jeg pakkede et tæppe og et par Mariekiks og holdt picnic ved stranden i stedet, og det var et stort hit. Vi fik snakket en masse og mødte desuden det flinkeste, ældre canadiske ægtepar, der havde rejst rundt i Irland og Danmark en måneds tid og var ovenud begejstrede for Danmark (det er jo svært ikke at blive lidt smigret over). Og sidst men ikke mindst stødte vi på en lille food truck, der solgte varme og kolde drikke. Min datter fik en hyldeblomstsaft, og jeg selv fik en dirty chai latte - fordi det har jeg ikke smagt før, og det lyder da bare for lækkert. Og det var det virkelig også. 

Det der gør chai latte'n dirty er, at der er tilsat lidt kaffe, og det lyder måske umiddelbart lidt mærkværdigt at blande kaffe og te, men det smager top godt - ligesom en sød og krydret kop caffe latte. Og den bliver også god, når man laver den derhjemme. Jeg har ihvertfald bællet en del dirty chai latte'r, mens jeg har lagt puslespil her i weekenden, som det ses på billederne (Jeg er i parentes beærket slet ikke en pusle-spiller ellers, men dette 1000 brikker store puslespil med billeder fra vintage kanonslags-indpakninger, var så fint, at jeg bare måtte eje og lægge det).

Man kan selvfølgelig ændre i proportionsforholdet mellem chai'en og kaffen (og mælken). Opskriften herunder er den måde jeg bedst kan lide det, og jeg er tilhænger af meget mælk i kaffen, så nogen vil måske skrue lidt ned for den del af drikken.
Dirty chai latte (1 stk)
1 chai tepose 
2 dl kogende vand
1 dl god varm kaffe (jeg bruger instant kaffe)
1½ dl mælk
1-2 tsk sukker
Lidt kanel til pynt (kan udelades)

Instruktioner:
Kom chai teposen i det kogende varme vand og lad den trække et par minutter. Lav imens kaffen, og varm og skum mælken i en mælkskummer, hvis du har sådan en. Ellers varm mælken og ryst den godt i en cocktailshaker eller meljævner eller lignende. 

Kom lidt sukker i teen, rør rundt og kom også kaffen i. Hæld til sidst mælken i, så så meget af mælkeskummet bevares. Drys evt. med lidt stødt kanel, og nyd straks.


Kommentarer

Populære indlæg