Gå videre til hovedindholdet

Rolex / Ugandiske wraps med grøntsagsomelet


Hvis mad har et sjovt navn, er der ret stor sandsynlighed for, at jeg får lyst til at prøve det. Således også med Rolex, som er en form for ugandisk street food, der består af en tynd, varm omelet med grøntsager rullet ind i et chapati-fladbrød. Navnet skulle skyldes, at når man siger "rolled eggs" (altså rullede æg) hurtigt det kommer til at lyde som Rolex - hvilket ærlig talt også er en hel del sjovere og mere eksklusivt klingende end rullede æg.

En af de smukke ting ved retten er, at man kan putte alt muligt i den tynde omelet. I den klassiske Rolex finder man rødløg og tomater, men man kan sagtens også bruge spinat, ærter, peberfrugt, gulerod, skinke, ost - og alt hvad man ellers ville putte i en omelet.

I den klassiske udgave bruges chapati til at rulle omeletten i, men denne type fladbrød er ikke altid lige til at få fingrene i her til lands, men andre fladbrød kan også bruges. I denne udgave brugte jeg friske tortillaer med gulerødder, som man kan finde i køledisken hos større dagligvarebutikker. Almindelige tortillaer eller andre helt tynde fladbrød vil også fint kunne bruges. 

En rolex er virkelig hurtigt lavet mad, der duer som måltid både morgen, middag og aften. Den smager saftigt og lækkert og er helt sikkert noget, jeg skal lave en anden god gang - med endnu flere grøntsager i.
Rolex (1 stk)
1 chapati (eller burrito eller andet fladbrød)
1-2 æg (et æg for en tynd omelet, to for en lidt tykkere omelet)
1 spsk olie til stegning
Salt & peber
1 stor tomat (eller flere små)
½ rødløg
1 lille revet gulerod
½ rød peber i tern
Frisk, grofthakket persille og/eller koriander

Instruktioner:
Slå æggene ud i en lille skål og pisk let sammen og krydr med lidt salt og peber.

Skær tomat og løg i små tern.

Kom løg, fintrevet gulerod, rød peber i tern og halvdelen af tomaterne ned til ægget og bland forsigtigt. 

Varm olien i en pande - gerne på størrelse med det fladbrød, der bruges. Kom æggemassen på den varme pande og steg i 4-5 min til omeletten er nogenlunde fast. 

Vend forsigtigt omeletten og læg fladbrødet ovenpå, så det kan lunes igennem. Steg et par minutter til omeletten netop er gennemstegt. 

Kom en tallerken over fladbrødet og vend forsigtigt rolex'en over på tallerknen, så fladbrødet nu er nederst. Drys de sidste tomatter og hakket persille/koriander og evt lidt mere salt over peber over omeletten og rul herefter rolex'en sammen til en ret fast rulle.

Nydes straks - evt. med lidt avispapir (absolut mest autentisk og klimavenligt) eller sølvpapir om enden, hvis den er for varm at holde om.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)