Gå videre til hovedindholdet

Rolex / Ugandiske wraps med grøntsagsomelet


Hvis mad har et sjovt navn, er der ret stor sandsynlighed for, at jeg får lyst til at prøve det. Således også med Rolex, som er en form for ugandisk street food, der består af en tynd, varm omelet med grøntsager rullet ind i et chapati-fladbrød. Navnet skulle skyldes, at når man siger "rolled eggs" (altså rullede æg) hurtigt det kommer til at lyde som Rolex - hvilket ærlig talt også er en hel del sjovere og mere eksklusivt klingende end rullede æg.

En af de smukke ting ved retten er, at man kan putte alt muligt i den tynde omelet. I den klassiske Rolex finder man rødløg og tomater, men man kan sagtens også bruge spinat, ærter, peberfrugt, gulerod, skinke, ost - og alt hvad man ellers ville putte i en omelet.

I den klassiske udgave bruges chapati til at rulle omeletten i, men denne type fladbrød er ikke altid lige til at få fingrene i her til lands, men andre fladbrød kan også bruges. I denne udgave brugte jeg friske tortillaer med gulerødder, som man kan finde i køledisken hos større dagligvarebutikker. Almindelige tortillaer eller andre helt tynde fladbrød vil også fint kunne bruges. 

En rolex er virkelig hurtigt lavet mad, der duer som måltid både morgen, middag og aften. Den smager saftigt og lækkert og er helt sikkert noget, jeg skal lave en anden god gang - med endnu flere grøntsager i.
Rolex (1 stk)
1 chapati (eller burrito eller andet fladbrød)
1-2 æg (et æg for en tynd omelet, to for en lidt tykkere omelet)
1 spsk olie til stegning
Salt & peber
1 stor tomat (eller flere små)
½ rødløg
1 lille revet gulerod
½ rød peber i tern
Frisk, grofthakket persille og/eller koriander

Instruktioner:
Slå æggene ud i en lille skål og pisk let sammen og krydr med lidt salt og peber.

Skær tomat og løg i små tern.

Kom løg, fintrevet gulerod, rød peber i tern og halvdelen af tomaterne ned til ægget og bland forsigtigt. 

Varm olien i en pande - gerne på størrelse med det fladbrød, der bruges. Kom æggemassen på den varme pande og steg i 4-5 min til omeletten er nogenlunde fast. 

Vend forsigtigt omeletten og læg fladbrødet ovenpå, så det kan lunes igennem. Steg et par minutter til omeletten netop er gennemstegt. 

Kom en tallerken over fladbrødet og vend forsigtigt rolex'en over på tallerknen, så fladbrødet nu er nederst. Drys de sidste tomatter og hakket persille/koriander og evt lidt mere salt over peber over omeletten og rul herefter rolex'en sammen til en ret fast rulle.

Nydes straks - evt. med lidt avispapir (absolut mest autentisk og klimavenligt) eller sølvpapir om enden, hvis den er for varm at holde om.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte