Rolex / Ugandiske wraps med grøntsagsomelet


Hvis mad har et sjovt navn, er der ret stor sandsynlighed for, at jeg får lyst til at prøve det. Således også med Rolex, som er en form for ugandisk street food, der består af en tynd, varm omelet med grøntsager rullet ind i et chapati-fladbrød. Navnet skulle skyldes, at når man siger "rolled eggs" (altså rullede æg) hurtigt det kommer til at lyde som Rolex - hvilket ærlig talt også er en hel del sjovere og mere eksklusivt klingende end rullede æg.

En af de smukke ting ved retten er, at man kan putte alt muligt i den tynde omelet. I den klassiske Rolex finder man rødløg og tomater, men man kan sagtens også bruge spinat, ærter, peberfrugt, gulerod, skinke, ost - og alt hvad man ellers ville putte i en omelet.

I den klassiske udgave bruges chapati til at rulle omeletten i, men denne type fladbrød er ikke altid lige til at få fingrene i her til lands, men andre fladbrød kan også bruges. I denne udgave brugte jeg friske tortillaer med gulerødder, som man kan finde i køledisken hos større dagligvarebutikker. Almindelige tortillaer eller andre helt tynde fladbrød vil også fint kunne bruges. 

En rolex er virkelig hurtigt lavet mad, der duer som måltid både morgen, middag og aften. Den smager saftigt og lækkert og er helt sikkert noget, jeg skal lave en anden god gang - med endnu flere grøntsager i.
Rolex (1 stk)
1 chapati (eller burrito eller andet fladbrød)
1-2 æg (et æg for en tynd omelet, to for en lidt tykkere omelet)
1 spsk olie til stegning
Salt & peber
1 stor tomat (eller flere små)
½ rødløg
1 lille revet gulerod
½ rød peber i tern
Frisk, grofthakket persille og/eller koriander

Instruktioner:
Slå æggene ud i en lille skål og pisk let sammen og krydr med lidt salt og peber.

Skær tomat og løg i små tern.

Kom løg, fintrevet gulerod, rød peber i tern og halvdelen af tomaterne ned til ægget og bland forsigtigt. 

Varm olien i en pande - gerne på størrelse med det fladbrød, der bruges. Kom æggemassen på den varme pande og steg i 4-5 min til omeletten er nogenlunde fast. 

Vend forsigtigt omeletten og læg fladbrødet ovenpå, så det kan lunes igennem. Steg et par minutter til omeletten netop er gennemstegt. 

Kom en tallerken over fladbrødet og vend forsigtigt rolex'en over på tallerknen, så fladbrødet nu er nederst. Drys de sidste tomatter og hakket persille/koriander og evt lidt mere salt over peber over omeletten og rul herefter rolex'en sammen til en ret fast rulle.

Nydes straks - evt. med lidt avispapir (absolut mest autentisk og klimavenligt) eller sølvpapir om enden, hvis den er for varm at holde om.

Kommentarer

Populære indlæg