Gå videre til hovedindholdet

Sabich / Irakisk-israelsk sandwich



Sabich er en irakisk-jødisk ret, som er blevet en meget populær form for street food i Israel. Og populariteten er let at forstå, for den består af ene yummy dele fra det mellemøstlige køkken: Her er hummus, her er aubergine. Her er tahin dressing, her er friske tomater, agurker og krydderurter - og så er her æg. Og selvom det der med ægget lyder lidt som en dark horse, så giver det god mening i helheden. 

Sabich kan være en virkelig hurtig ret at lave, fordi man kan købe sig til mange af ingredienserne som færdiglavede, men det kan også være en meget tidskrævende ret, hvis man selv bager pitabrød og laver hummus og israeli salat fra bunden. Det er selvfølgelighelt op til en selv og hvor meget tid, man lige synes man vil bruge på det. Jeg vil vove at påstå, det smager godt uanset, så længe man bruger gode ingredienser.
Sabich / Iransk-israelsk sandwich (8 stk)
8 pitabrød (færdigkøbt eller se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/pitabrd.html)
Hummus (færdigkøbt eller se opskrift herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/mellemstligt-grntsagsfad-med-tyrkisk.html)
Israeli salad (se opskrift her: ) ELLER ½ agurk og 2 store tomater skåret i finr tern
4 store æg
2 auberginer
Ekstra jomfru olivenolie
Salt & peber

Tahin-dressing:
2 spsk tahin
Koldt vand
½ fed hvidløg
Saft fra ½ frisk citron
Salt & peber

Evt. lidt finthakket bredbladet persille 

Instruktioner:
Skær auberginerne i tynde skiver og steg den lækre i lidt olivenolie. Drys dem med lidt salt. Læg dem på en tallerken og stil til side.

Kog æggene i ca. 12 minutter til de er hårdkogte. Brug en æggedeler til at skøre dem i tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken og stil til side.

Lav hummus og israeli salat eller kom færdig hummus i en skå og skær tomater og agurk fine tern og bland dem i en anden skål. Stil til side.

Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og smag til. 

Lun pitabrødene i ovnen (efter instrukserne på pakken). Er de hjemmelavede, kan de lunes ved omkring 100 grader.

Stil alle komponenterne på bordet, og lad de spisende selv lave deres egen sabich.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)