Sabich / Irakisk-israelsk sandwichSabich er en irakisk-jødisk ret, som er blevet en meget populær form for street food i Israel. Og populariteten er let at forstå, for den består af ene yummy dele fra det mellemøstlige køkken: Her er hummus, her er aubergine. Her er tahin dressing, her er friske tomater, agurker og krydderurter - og så er her æg. Og selvom det der med ægget lyder lidt som en dark horse, så giver det god mening i helheden. 

Sabich kan være en virkelig hurtig ret at lave, fordi man kan købe sig til mange af ingredienserne som færdiglavede, men det kan også være en meget tidskrævende ret, hvis man selv bager pitabrød og laver hummus og israeli salat fra bunden. Det er selvfølgelighelt op til en selv og hvor meget tid, man lige synes man vil bruge på det. Jeg vil vove at påstå, det smager godt uanset, så længe man bruger gode ingredienser.
Sabich / Iransk-israelsk sandwich (8 stk)
8 pitabrød (færdigkøbt eller se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/pitabrd.html)
Hummus (færdigkøbt eller se opskrift herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/mellemstligt-grntsagsfad-med-tyrkisk.html)
Israeli salad (se opskrift her: ) ELLER ½ agurk og 2 store tomater skåret i finr tern
4 store æg
2 auberginer
Ekstra jomfru olivenolie
Salt & peber

Tahin-dressing:
2 spsk tahin
Koldt vand
½ fed hvidløg
Saft fra ½ frisk citron
Salt & peber

Evt. lidt finthakket bredbladet persille 

Instruktioner:
Skær auberginerne i tynde skiver og steg den lækre i lidt olivenolie. Drys dem med lidt salt. Læg dem på en tallerken og stil til side.

Kog æggene i ca. 12 minutter til de er hårdkogte. Brug en æggedeler til at skøre dem i tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken og stil til side.

Lav hummus og israeli salat eller kom færdig hummus i en skå og skær tomater og agurk fine tern og bland dem i en anden skål. Stil til side.

Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og smag til. 

Lun pitabrødene i ovnen (efter instrukserne på pakken). Er de hjemmelavede, kan de lunes ved omkring 100 grader.

Stil alle komponenterne på bordet, og lad de spisende selv lave deres egen sabich.

Kommentarer

Populære indlæg