Gå videre til hovedindholdet

Sabich / Irakisk-israelsk sandwichSabich er en irakisk-jødisk ret, som er blevet en meget populær form for street food i Israel. Og populariteten er let at forstå, for den består af ene yummy dele fra det mellemøstlige køkken: Her er hummus, her er aubergine. Her er tahin dressing, her er friske tomater, agurker og krydderurter - og så er her æg. Og selvom det der med ægget lyder lidt som en dark horse, så giver det god mening i helheden. 

Sabich kan være en virkelig hurtig ret at lave, fordi man kan købe sig til mange af ingredienserne som færdiglavede, men det kan også være en meget tidskrævende ret, hvis man selv bager pitabrød og laver hummus og israeli salat fra bunden. Det er selvfølgelighelt op til en selv og hvor meget tid, man lige synes man vil bruge på det. Jeg vil vove at påstå, det smager godt uanset, så længe man bruger gode ingredienser.
Sabich / Iransk-israelsk sandwich (8 stk)
8 pitabrød (færdigkøbt eller se opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/pitabrd.html)
Hummus (færdigkøbt eller se opskrift herhttps://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/mellemstligt-grntsagsfad-med-tyrkisk.html)
Israeli salad (se opskrift her: ) ELLER ½ agurk og 2 store tomater skåret i finr tern
4 store æg
2 auberginer
Ekstra jomfru olivenolie
Salt & peber

Tahin-dressing:
2 spsk tahin
Koldt vand
½ fed hvidløg
Saft fra ½ frisk citron
Salt & peber

Evt. lidt finthakket bredbladet persille 

Instruktioner:
Skær auberginerne i tynde skiver og steg den lækre i lidt olivenolie. Drys dem med lidt salt. Læg dem på en tallerken og stil til side.

Kog æggene i ca. 12 minutter til de er hårdkogte. Brug en æggedeler til at skøre dem i tynde skiver. Læg skiverne på en tallerken og stil til side.

Lav hummus og israeli salat eller kom færdig hummus i en skå og skær tomater og agurk fine tern og bland dem i en anden skål. Stil til side.

Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og smag til. 

Lun pitabrødene i ovnen (efter instrukserne på pakken). Er de hjemmelavede, kan de lunes ved omkring 100 grader.

Stil alle komponenterne på bordet, og lad de spisende selv lave deres egen sabich.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte