Tuna melt sandwich


Jeg kan simpelthen så godt lide det amerikanske udtryk "comfort food", som dækker over mad, der giver en følelse at velbehag, tryghed og tilfredshed og måske også vækker gode minder.

Tuna melt hører helt sikkert ind under kategorien comfort food og er tilmed virkelig nem og hurtig at lave (til frokost eller en nem og hurtig aftensmad), og helt perfekt til de stadigt mere kølige efterårsdage. 

Skulle der sidde nogen og tænke: "VARM tun og OST?!?!", må jeg svare "Don't knock it, 'til you've tried it", for det bliver så cremet  og godt. 
Tuna melt (2 stk)
4 stykker surdejsbrød ell. sandwichbrød
1 ds tun
3 spsk mayonaise
2 spsk citronsaft
Salt & peber
½ lille rødløg
3-4 små syltede agurker eller lidt frisk agurk
1 tomat i tynde skiver
2-3 skiver god smelteost, f.eks. cheddar, gouda eller gryére
Evt. en smule smør (kan udelades)

Instruktioner:
Bland mayonaise, citronsaft med salt og peber i en skål. Dræn tunen og bryd den lidt op med en gaffel. Bland tunen i mayo-blandingen.

Skær rødløg og agurk i små tern og bland også dem i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.

Læg fire stykker toast på køkkenkordet og fordel tunblandingen på to af dem. Læg tomatstykker og ost på, og luk toasten med de to sidste stykker toast. (Obs. Man kan smørre toastbrødet med smør på de sider, der skal vende udad, for en endnu sprødere toast, men jeg synes ikke, det plejer at være nødvendigt).

Varm en toastmaskine op og steg toasten, til osten er smeltet og brødet er sprødt. Eller brug en stegepande og steg toasten på begge sider (pres den godt ned i panden med en spatel). Eller varm den i ovnen ved 200 grader i ca 10 min. Spises varm/lun. Enjoy!

Kommentarer

Populære indlæg