Gå videre til hovedindholdet

Tuna melt sandwich


Jeg kan simpelthen så godt lide det amerikanske udtryk "comfort food", som dækker over mad, der giver en følelse at velbehag, tryghed og tilfredshed og måske også vækker gode minder.

Tuna melt hører helt sikkert ind under kategorien comfort food og er tilmed virkelig nem og hurtig at lave (til frokost eller en nem og hurtig aftensmad), og helt perfekt til de stadigt mere kølige efterårsdage. 

Skulle der sidde nogen og tænke: "VARM tun og OST?!?!", må jeg svare "Don't knock it, 'til you've tried it", for det bliver så cremet  og godt. 
Tuna melt (2 stk)
4 stykker surdejsbrød ell. sandwichbrød
1 ds tun
3 spsk mayonaise
2 spsk citronsaft
Salt & peber
½ lille rødløg
3-4 små syltede agurker eller lidt frisk agurk
1 tomat i tynde skiver
2-3 skiver god smelteost, f.eks. cheddar, gouda eller gryére
Evt. en smule smør (kan udelades)

Instruktioner:
Bland mayonaise, citronsaft med salt og peber i en skål. Dræn tunen og bryd den lidt op med en gaffel. Bland tunen i mayo-blandingen.

Skær rødløg og agurk i små tern og bland også dem i. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.

Læg fire stykker toast på køkkenkordet og fordel tunblandingen på to af dem. Læg tomatstykker og ost på, og luk toasten med de to sidste stykker toast. (Obs. Man kan smørre toastbrødet med smør på de sider, der skal vende udad, for en endnu sprødere toast, men jeg synes ikke, det plejer at være nødvendigt).

Varm en toastmaskine op og steg toasten, til osten er smeltet og brødet er sprødt. Eller brug en stegepande og steg toasten på begge sider (pres den godt ned i panden med en spatel). Eller varm den i ovnen ved 200 grader i ca 10 min. Spises varm/lun. Enjoy!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte