Gå videre til hovedindholdet

Afternoon Tea, Part I: Sandwich med agurk, dild & flødeost, med æggesalat og med brie & rucolaJeg har længe drømt om sådan en rigtig god omgang afternoon tea. Jeg ville allerhelst have haft den serveret på et posh hotel i midten af London, men det er der ikke lige udsigt til foreløbigt, så vi kører med home style udgaven istedet. Og det er såmænd også fint nok.

Helt klassisk starter afternoon tea med såkaldte tea eller finger sandwiches med forskelligt slags fyld. Herpå følger scones med clotted cream og lemon curd, og endelig er der lidt til den søde tand (som om scones ikke er søde nok?). 

Det er et lidt omfattende projekt at kaste sig ud i at lave afternoon tea, men måske kan man finde tid i påsken? Og så behøver man til gengæld ikke at planlægge et stort aftenmåltid bagefter. Overhovedet.

Vi deler også opskrifterne op i lidt mindre bidder og starter med de ret nemt lavede tea sandwiches. De findes i ca. tusind varianter, men jeg har valgt de meget klassiske med æggesalat, agurk og dild, samt brie og rucola. Det vigtigste er, at man husker at skære skorpen af, før man serverer, for findes der noget mere uciviliceret end skorper?!?

Bon apétit (som de rent faktisk siger in the UK)!
Sandwich med agurk, dild og flødeost
½ agurk
75 g flødeost
Lidt revet citronskal
1 spsk creme fraiche (kan udelades)
Dild
Salt & peber
4 skiver lyst sandwichbrød 

Instruktioner:
Rør flødeost med citronskal, creme fraiche, finthakket dild og smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel flødeosten herudover. Skær lange, tynde skiver af agurken med en kartoffelskræller og anret dem på to af brødene og læg de to andre brød over. Skær "løse ender" agurk væk. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Sandwich med med æggesalat
2 hårdkogte æg
1 spsk mayonaise
1 spsk creme fraiche (eller 2 spsk mayo i alt)
1 tsk sød sennep (kan udelades)
Et nip paprika
Salt og peber
4 skiver lyst brød

Instruktioner:
Hak æggene groft og bland dem med mayo, creme fraiche, sennep og paprika. Smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel æggesalaten herudover. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Sandwich med brie & rucola
6 skiver mild brie
1 håndfuld rucola
Lidt smør
4 skiver mørkt sandwichbrød(på billedet kartoffelbrød, min favorit)

Instruktioner:
Skær skorpen af de fire skiver brød og smør dem med en lille smule smør. Fordel rucolaen på to af skiverne og læg brieskiver ovenpå. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte