Gå videre til hovedindholdet

Afternoon Tea, Part I: Sandwich med agurk, dild & flødeost, med æggesalat og med brie & rucolaJeg har længe drømt om sådan en rigtig god omgang afternoon tea. Jeg ville allerhelst have haft den serveret på et posh hotel i midten af London, men det er der ikke lige udsigt til foreløbigt, så vi kører med home style udgaven istedet. Og det er såmænd også fint nok.

Helt klassisk starter afternoon tea med såkaldte tea eller finger sandwiches med forskelligt slags fyld. Herpå følger scones med clotted cream og lemon curd, og endelig er der lidt til den søde tand (som om scones ikke er søde nok?). 

Det er et lidt omfattende projekt at kaste sig ud i at lave afternoon tea, men måske kan man finde tid i påsken? Og så behøver man til gengæld ikke at planlægge et stort aftenmåltid bagefter. Overhovedet.

Vi deler også opskrifterne op i lidt mindre bidder og starter med de ret nemt lavede tea sandwiches. De findes i ca. tusind varianter, men jeg har valgt de meget klassiske med æggesalat, agurk og dild, samt brie og rucola. Det vigtigste er, at man husker at skære skorpen af, før man serverer, for findes der noget mere uciviliceret end skorper?!?

Bon apétit (som de rent faktisk siger in the UK)!
Sandwich med agurk, dild og flødeost
½ agurk
75 g flødeost
Lidt revet citronskal
1 spsk creme fraiche (kan udelades)
Dild
Salt & peber
4 skiver lyst sandwichbrød 

Instruktioner:
Rør flødeost med citronskal, creme fraiche, finthakket dild og smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel flødeosten herudover. Skær lange, tynde skiver af agurken med en kartoffelskræller og anret dem på to af brødene og læg de to andre brød over. Skær "løse ender" agurk væk. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Sandwich med med æggesalat
2 hårdkogte æg
1 spsk mayonaise
1 spsk creme fraiche (eller 2 spsk mayo i alt)
1 tsk sød sennep (kan udelades)
Et nip paprika
Salt og peber
4 skiver lyst brød

Instruktioner:
Hak æggene groft og bland dem med mayo, creme fraiche, sennep og paprika. Smag til med salt og peber. Skær skorpen af de fire skiver brød og fordel æggesalaten herudover. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Sandwich med brie & rucola
6 skiver mild brie
1 håndfuld rucola
Lidt smør
4 skiver mørkt sandwichbrød(på billedet kartoffelbrød, min favorit)

Instruktioner:
Skær skorpen af de fire skiver brød og smør dem med en lille smule smør. Fordel rucolaen på to af skiverne og læg brieskiver ovenpå. Skær brødet i klassiske trekanter eller i tre dele, som på billedet.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt