Gå videre til hovedindholdet

Afternoon Tea, Part II: Scones med birkes & citron og nem clotted cream

 

(Fortsat).

Når man så har spist alle de tea sandwiches, man føler, man kan være bekendt, går man videre til de skønne scones. De serveres typisk med clotted cream, som er en slags tyknet fløde, som smager fantastisk, men som desværre ikke kan opdrives i Danmark (hører I efter, Arla?). Man kan sagtens lave clotted cream selv, men det er en langvarig proces, som jeg ikke havde tålmodighed til i denne omgang, så jeg har inkluderet en snydeopskrift, som ikke rigtig er det samme som clotted cream, men er lidt der hen ad. Scones er også meget lækre med lemon curd, som man heldigvis kan købe i anstændige færdige udgaver på glas, hvis man ikke kan overskue at kaste sig ud at lave i det selv (hvilket ellers er nemt, opskrift her). Og ellers er scones også helt acceptable med en klat syltetøj - eller bare som de er.

Bon appetit!

Scones med birkes og citron (8-10 stk) 

2 æg, str. M
2½ dl. mælk eller kærnemælk
450 g. mel
3 stk bagepulver
75 g. smør
75 g. sukker 
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk birkes


Instruktioner:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 

Pisk æggene let sammen og bland mælk i. 

I en anden skål blandes mel og bagepulver. Smørret skæres i mindre stykker og gnides godt ud i melet, så det til sidst har konsistens som rasp. Bland sukker, birkes og revet citronskal i. 

Hæld godt halvdelen af mælkeblandingen i melet og bland sammen. Hæld lidt mere af mælkeblandingen i, til du har en let klistret dej (det er ikke sikkert du behøver bruge hele mælkeblandingen). Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt den forsigtigt og kort igennem. Modsat brød skal scones nærmest æltes så kort tid som muligt og kun lige til det hænger sammen.

Rul dejen ud så den er ca. 2,5 cm tyk. Man kan herefter enten stikke scones ud med et glas eller en udstikker på ca. 6 cm i diameter og bage dem midt i ovnen i ca.12 minutter. Eller gøre som jeg har gjort med de scones, der er på billedet: Rulle dejen ud til den er ca. 2½ cm tyk, skære dybe ridser i dejen (så den let kan brækkes fra hinanden, når den er bagt), og så bage den midt i ovnen i ca. 25 min. Kanterne bliver lidt mørke og bør skæres/brækkes fra.

Scones smager allerbedst, når de er nybagte, men kan også fryses og så lunes i ovnen. Server med lemon curd (fra glas eller se opskrift her), syltetøj og clotted cream (se "snyde"-opskrift herunder).


Nem clotted cream (en fin lille portion)
½ dl fløde
1 stor spsk creme fraiche
1 tsk flormelis

Instruktioner:
Pisk fløden til flødeskum og bland creme fraiche og flormelis i. Bland ikke for længe, da fløden ellers bliver for fast. Bedst samme dag. Opbevares på køl til det skal bruges.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt