Gå videre til hovedindholdet

Afternoon Tea, Part II: Scones med birkes & citron og nem clotted cream

 

(Fortsat).

Når man så har spist alle de tea sandwiches, man føler, man kan være bekendt, går man videre til de skønne scones. De serveres typisk med clotted cream, som er en slags tyknet fløde, som smager fantastisk, men som desværre ikke kan opdrives i Danmark (hører I efter, Arla?). Man kan sagtens lave clotted cream selv, men det er en langvarig proces, som jeg ikke havde tålmodighed til i denne omgang, så jeg har inkluderet en snydeopskrift, som ikke rigtig er det samme som clotted cream, men er lidt der hen ad. Scones er også meget lækre med lemon curd, som man heldigvis kan købe i anstændige færdige udgaver på glas, hvis man ikke kan overskue at kaste sig ud at lave i det selv (hvilket ellers er nemt, opskrift her). Og ellers er scones også helt acceptable med en klat syltetøj - eller bare som de er.

Bon appetit!

Scones med birkes og citron (8-10 stk) 

2 æg, str. M
2½ dl. mælk eller kærnemælk
450 g. mel
3 stk bagepulver
75 g. smør
75 g. sukker 
Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 spsk birkes


Instruktioner:
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. 

Pisk æggene let sammen og bland mælk i. 

I en anden skål blandes mel og bagepulver. Smørret skæres i mindre stykker og gnides godt ud i melet, så det til sidst har konsistens som rasp. Bland sukker, birkes og revet citronskal i. 

Hæld godt halvdelen af mælkeblandingen i melet og bland sammen. Hæld lidt mere af mælkeblandingen i, til du har en let klistret dej (det er ikke sikkert du behøver bruge hele mælkeblandingen). Hæld dejen ud på et meldækket bord og ælt den forsigtigt og kort igennem. Modsat brød skal scones nærmest æltes så kort tid som muligt og kun lige til det hænger sammen.

Rul dejen ud så den er ca. 2,5 cm tyk. Man kan herefter enten stikke scones ud med et glas eller en udstikker på ca. 6 cm i diameter og bage dem midt i ovnen i ca.12 minutter. Eller gøre som jeg har gjort med de scones, der er på billedet: Rulle dejen ud til den er ca. 2½ cm tyk, skære dybe ridser i dejen (så den let kan brækkes fra hinanden, når den er bagt), og så bage den midt i ovnen i ca. 25 min. Kanterne bliver lidt mørke og bør skæres/brækkes fra.

Scones smager allerbedst, når de er nybagte, men kan også fryses og så lunes i ovnen. Server med lemon curd (fra glas eller se opskrift her), syltetøj og clotted cream (se "snyde"-opskrift herunder).


Nem clotted cream (en fin lille portion)
½ dl fløde
1 stor spsk creme fraiche
1 tsk flormelis

Instruktioner:
Pisk fløden til flødeskum og bland creme fraiche og flormelis i. Bland ikke for længe, da fløden ellers bliver for fast. Bedst samme dag. Opbevares på køl til det skal bruges.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b