(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/)
Jeg så en variant af denne her nudelsalat serveret i et tv program for nylig (nærmere bestemt "Til middag hos" på TV3 og opskriften derfra findes lige her: http://annemettevoss.dk/2019/11/05/nudelsalat-med-marineret-rib-eye/) og fik straks helt vildt lyst til at prøve den. Risnudler, mør bøf, sprøde grøntsager, masser af friske krydderurter og peanuts - what's not to like? Jeg researchede lidt på nettet og fandt ud af, at det er en ret, der findes i utroligt mange forskellige varianter, særligt i de vietnamesiske og thailandske køkkener. Jeg ved ikke om denne version kan siges at tilhøre et bestemt lands køkken - jeg ved bare, at den smager fuldstændigt himmelsk og er utroligt nem at lave. Og så ved jeg, at vi helt sikkert snart skal have den igen!
Rigtig god regnvejrsweekend! Mon vi nogensinde får solen at se igen?
Nudelsalat med bøf, grøntsager og peanuts (2 pers)
Ingredienser:
2 gode bøffer,
f.eks. medaljoner af mørbrad
Salt og
peber
Lidt
olivenolie
Marinade:
Saft fra en
lime
3 spsk god
soyasauce
1-2 fed grofthakket
hvidløg
1 tsk sukker
Desuden:
150 g
risnudler
1 stor
gulerod (eller to små)
½ agurk
½ rødløg
½ mango
1 lille ds
vandkastanjer
Frisk mynte
og koriander
Lidt frisk
chili i tynde strimler
Grofthakkede
peanuts
Til
servering:
Sød
chilisauce
Lime
Endnu flere
peanuts
Instruktioner:
Start med at
røre limesaft, soya, grofthakket hvidløg og lidt sukker sammen i en dyb
tallerken og vend bøfferne godt heri. Lad dem stå på køkkenbordet og trække
smag og få stuetemperatur, mens grøntsagerne forberedes.
Skær gulerødder,
agurk, rødløg og mango i helt tynde skiver (jeg brugte en skræller med
bølgeskær købt i en asiatisk butik – så får man grøntsagerne helt tynde). Stil
til side sammen med drænede vandkastanjer.
Kog
risnudlerne efter instruktionen på pakken (typisk 4 minutter) og hæld dem
derefter i et dørslag. Skyld dem godt med koldt vand, så de ikke klistrer
sammen. Dræn dem godt og bland dem med grøntsagerne.
Tag bøfferne
op af marinaden, men smid ikke marinaden ud! Steg bøfferne på en varm
pande i lidt olivenolie. Krydr dem med salt og peber undervejs. Tag dem af
varmen og lad dem trække 5-6 minutter, før de skæres i skiver. Kom resten af
marinaden på panden og varm kort kødskiverne igennem heri over medium varme - ½-1 minuts tid – bare så kødet får ekstra smag.
Anret nudler
og grøntsager i to dybe skåle og bland kødet heri. Fordel eventuelt
overskydende marinade, der har været på panden, retfærdigt over de to skåle. Drys
med grofthakket mynte og koriander, frisk chili i tynde skiver og masser af
peanuts. Server med sød chilisauce, lime og endnu flere peanuts.
Kommentarer
Send en kommentar