Gå videre til hovedindholdet

Nudelsalat med bøf, sprøde grøntsager og peanuts(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/)

Jeg så en variant af denne her nudelsalat serveret i et tv program for nylig (nærmere bestemt "Til middag hos" på TV3 og opskriften derfra findes lige her: http://annemettevoss.dk/2019/11/05/nudelsalat-med-marineret-rib-eye/) og fik straks helt vildt lyst til at prøve den. Risnudler, mør bøf, sprøde grøntsager, masser af friske krydderurter og peanuts - what's not to like? Jeg researchede lidt på nettet og fandt ud af, at det er en ret, der findes i utroligt mange forskellige varianter, særligt i de vietnamesiske og thailandske køkkener. Jeg ved ikke om denne version kan siges at tilhøre et bestemt lands køkken - jeg ved bare, at den smager fuldstændigt himmelsk og er utroligt nem at lave. Og så ved jeg, at vi helt sikkert snart skal have den igen!

Rigtig god regnvejrsweekend! Mon vi nogensinde får solen at se igen?


Nudelsalat med bøf, grøntsager og peanuts (2 pers)
Ingredienser:
2 gode bøffer, f.eks. medaljoner af mørbrad
Salt og peber
Lidt olivenolie
Marinade:
Saft fra en lime
3 spsk god soyasauce
1-2 fed grofthakket hvidløg
1 tsk sukker
Desuden:
150 g risnudler
1 stor gulerod (eller to små)
½ agurk
½ rødløg
½ mango
1 lille ds vandkastanjer
Frisk mynte og koriander
Lidt frisk chili i tynde strimler
Grofthakkede peanuts
Til servering:
Sød chilisauce
Lime
Endnu flere peanuts

Instruktioner:
Start med at røre limesaft, soya, grofthakket hvidløg og lidt sukker sammen i en dyb tallerken og vend bøfferne godt heri. Lad dem stå på køkkenbordet og trække smag og få stuetemperatur, mens grøntsagerne forberedes.
Skær gulerødder, agurk, rødløg og mango i helt tynde skiver (jeg brugte en skræller med bølgeskær købt i en asiatisk butik – så får man grøntsagerne helt tynde). Stil til side sammen med drænede vandkastanjer.
Kog risnudlerne efter instruktionen på pakken (typisk 4 minutter) og hæld dem derefter i et dørslag. Skyld dem godt med koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Dræn dem godt og bland dem med grøntsagerne.
Tag bøfferne op af marinaden, men smid ikke marinaden ud! Steg bøfferne på en varm pande i lidt olivenolie. Krydr dem med salt og peber undervejs. Tag dem af varmen og lad dem trække 5-6 minutter, før de skæres i skiver. Kom resten af marinaden på panden og varm kort kødskiverne igennem heri over medium varme -  ½-1 minuts tid – bare så kødet får ekstra smag.

Anret nudler og grøntsager i to dybe skåle og bland kødet heri. Fordel eventuelt overskydende marinade, der har været på panden, retfærdigt over de to skåle. Drys med grofthakket mynte og koriander, frisk chili i tynde skiver og masser af peanuts. Server med sød chilisauce, lime og endnu flere peanuts.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt