Gå videre til hovedindholdet

Gimlet med frisk limeEn gimlet er en dejlig frisk og klassisk britisk drink med over 100 år på bagen. Den blev efter sigende opfundet for at forebygge skørbug blandt søens folk (pga. citrusfrugten i drinken) - hvilket også giver et hint om, at der her er tale om en både meget syrlig og stærk drink. Den laves traditionelt ved ganske enkelt at blande 1 del gin med ½ del Rose's lime juice, men jeg vil gerne slå et slag for at lave den med helt friskpresset limejuice og hjemmelavet sukkersirup. Det er efter min mening umagen værd at bruge frisk lime, og det er nemmere at styre sødmen, når man selv kan tilsætte sukkersirup. Og så synes jeg, det er sådan en elegant drink (hvilket ikke stemmer så godt overens med dens ophav), som smager allerbedst i et tyndt, fint glas.

Gimlet med frisk lime (1 stk)
1 dl god gin
½ dl friskpresset lime juice (svarer til 1½-2 limes)
Sukkersirup af 1 dl sukker og 1 dl vand
Isterninger
Evt. lidt lime til pynt

Instruktioner
Start med at lave sukkersiruppen: Bring vandet i kog og hæld det over sukkeret i en lille skål. Rør rundt til sukkeret er helt opløst. Stil på køl til det er helt afkølet.

Pres lime, og bland juicen med gin og den afkølede sukkersirup (hold evt. lidt sirup tilbage, hvis du vil have en friskere/mindre sød drink. Man kan jo altid smage drinken til med mere sukkersirup) i en cocktailshaker med is. Ryst godt til drinken er helt afkølet. Hæld drinken gennem en lille si og ned i et fint glas. Server straks, evt. med en lille limeskive til pynt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)