Gå videre til hovedindholdet

San choy bow / Kinesiske salat-wraps med nudler og svinekødSan Choy Bow er en kinesisk ret, som i al sin enkelhed består af saftigt, krydret kød, der serveres i sprøde salatblade. Super nemt, super enkelt, super friskt og super lækkert!

I denne udgave har jeg tilføjet lidt nudler til retten - både fordi det smager godt, men også fordi det mætter mere, synes jeg. Fordi retten er så simpel, kan man også virkelig give den gas med tilbehøret. Jeg kan godt lide at servere wraps'ene med sprøde salte peanuts, chili (når det serveres on the side, kan man selv bestemme, hvor stærkt man vil have det), forårsløg, sød chilisauce og soya, men om man vil, kan man også supplere med alt fra ketchup og sesamfrø til finthakkede rå grøntsager eller bønnespirer. Jeg er selvklart typen, der skal have rigeligt af det hele på, men andre i min familie (især dem der er under halvanden meter) er mere selektive, og så er det jo fint selv at kunne vælge, hvad der (ikke) skal på.

Retten er som sagt simpel at lave, og selvom der er lidt snitteri involveret, er den hurtig nok at lave, så det er også en fin hverdagsret. Velbekomme / 祝您好胃口!

San Choy Bao (4 pers.)
1 iceberg salathoved
1 spsk olivenolie
400 g hakket svinekød
1 hakket løg
1 tsk finthakket ingefær
1 fed hvidløg, finthakket
2 gulerødder
1 lille ds vandkastanjer
3 spsk brun farin
150 g tynde risnudler 

Desuden:
Lidt rød chili i tynde skiver
Et par håndfulde grofthakkede saltede peanuts
1-2 forårsløg i fine skiver
Sød chili sauce
Soyasauce
Lime i skiver

Instruktioner:
Del iceberg salaten i individuelle blade. Vær forsigt så de ikke går for meget i stykker. Del de største blade i to. Skyl dem og stil til side.

Skær løg, de skrællede gulerødder og vandkastanjerne i små tern. 

Varm olien på en pande og kom hvidløg, ingefær og løg på. Steg ved middel varme til løgene er klare og gennemstegte. Skru lidt op for varmen og kom det hakkede kød på panden. Lad det stege, mens du bruger en spatel til at skille kødet ad i mindre dele (som man ville gøre til kødsovs o.lign.). Når alt kødet er brunet, kommes gulerødderne i og steger med et par minutter. Herefter drysses den brune farin over og blandes godt med kødet. Lad herefter panden stå over relativt høj varme uden at røre i det i et minuts tid - rør lidt rundt så kødet ikke brænder på og lad det herefter stå ½-1 minut igen. Lad kødet stege til farinen er smeltet og dækker kødet helt. Kom de hakkede vandkastanjer i (hold evt. lidt tilbage som man selv kan drysse over).

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken.

Server salatblade, nudler og svinekød, så man selv kan samle sine wraps. Server med chili, peanuts, forårsløg, sød chili sauce og soyasauce og evt et par lime skiver.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt