Gå videre til hovedindholdet

Fastelavns-godter og kager til vinterferien

De sidste par år har jeg eksperimenteret lidt med forskellige former for fastelavnsboller og -godter, men i år tror jeg, at jeg vil holde mig til at lave den gode gammeldags og helt klassiske slags med creme og glasur. Dem findes der allerede utallige gode opskrifter på på nettet (f.eks. her: https://www.louisesmadblog.dk/de-laekreste-fastelavnsboller-med-creme/). Men der er også masser af inspiration at hente her på bloggen, hvis man kommer i bagehumør i løbet af vinterferien. Herunder følger et lille potpourri:
Fastelavnsboller vs semlor
Man kan for eksempel kaste sig ud i en rask lille kagekamp mellem de danske fastelavnsboller og den svenske pendant, semlorne. Se hvem der vandt hjemme hos os (samt opskrifter på begge slags lækre boller) lige her;
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/01/fastelavnsboller-danmark-vs-sverige.html

Træstamme-fastelavnstønder
Man kan også gå en lidt mere utraditionel vej og lave lækre træstammer med trøffel, chokolade og marcipan og klæde dem ud som fastelavnstønder. Find inspiration lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/02/trstammer-kldt-ud-fastelavnstnder.html


Fastelavnsboller med det hele
Hvis man ikke vil gå glip af noget rent fastelavnsbolle-mæssigt, kan man kaste sig ud i disse, der både har remonce, creme og chokolade. For så vidt kunne man også tilføje en lille klat hindbærsyltetøj under cremen... Find opskriften her:  
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/02/fastelavnsboller-med-vanillecreme.html


Pundkage med hyldeblomst og citron
Hvis man ikke lige har lyst til at hoppe på fastelavnsbolletoget endnu, kan man bage denne simple og virkeligt lækre og saftige pundkage, som får ekstra friskhed og forårssmag fra citron og hyldeblomst. En kage man nemt kan lade sine børn være med til at bage:  
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/06/pundkage-med-hyldeblomst-citron.html

Tunesiske kaffebrøds cookies
Jeg har en kæmpe svaghed for de der tunesiske kaffebrød man (så vidt jeg ved) kun kan købe hos Sallings (vidunderlige) bager. Jeg har lavet en fortolkning af dem, hvor den labre kakao-remonce lukkes inde i en cookie og dermed ikke løber nogen vegne: 

Creme linser
Behøver jeg reklamere for creme linser? De er ikke så svære at bage, som man måske kunne frygte, og de smager helt forrygende: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/01/creme-linser.html


Chocolate chip cookies med flagesalt
Chocolate chip cookies går man aldrig helt galt i byen med. Her er mit bedste bud på klassikeren med et lille drys flagesalt, der forstærker den gode smag i kagerne: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/mine-bedste-chocolate-chip-cookies-med.html


Sønderjysk rugbrødslagkage
Endelig kan man jo også kaste sig ud i noget lidt anderledes, som for ekempel denne utroligt velsmagende sønderjyske rugbrødslagkage, der har saftige, smagrige bunde med nødder og kakao (foruden selvfølgelig rugbrød) og masser af lækkert fyld med solbær, flødeskum og chokolade. En virkelig lækker kage til eftermiddagskaffen: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html

Find mange flere bud på lækre, søde sager samlet under fanen "Kager og cookies" under "Opskrifter" inde på bloggen: https://alverdensmad1.blogspot.com/search/label/Kager%20og%20cookies.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)