Gå videre til hovedindholdet

Chocolate chip cookie dough

 

Nu vil nogen nok mene, at det er en lille smule ulækkert. Eller i hvert fald meget dekadent og amerikansk. Men hvis du er sådan én, der godt kan lide at spise de sidste kagedejsrester af skålen, så er det her opskriften for dig.

Mine piger har de sidste fredage bedt om at få cookie dough i stedet for almindeligt fredagsslik, så jeg har fundet frem til denne her opskrift uden æg (fordi æg er måske okay nu, men vi er altså nogen, der er vokset op i salmonellaens skygge), som dels smager som the real deal og som dels kan holde sig på køl et par dage, hvis man trods alt ikke er i stand til at spise det hele på én gang. 

Hvis det skal være fancy, kan man rulle dejen til kugler, som dyppes i smeltet chokolade - og vupti, har man de lækreste, nemmeste små fyldte chokolader.
 

Chocolate chip cookie dough (2...nej, 1 prs)
50 g blødt smør

25 g sukker

50 g farin

½ tsk vanillesukker

1 nip fint salt

1 spsk mælk

75 g mel

50 g mørk chokolade (eller den chokolade du foretrækker


Instruktioner

Bland det bløde smør grundigt med sukker, farin, vanillesukker og salt. Når det er helt blandet, røres mælken i. Kom melet i (man tror det er for meget, men det er lige tilpas) og bland til det er helt inkorporeret.

Hak chokoladen groft og bland den i.

Spis straks eller opbevar på køl. Kan holde sig et par dage på køl.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)