Moder Rusland er i den grad blevet forsømt her på bloggen. Kun én sølle (men god!) opskrift på borscht er det blevet til, så vidt jeg husker (find den her). Men det skal der laves om på nu, så de næste indlæg kører vi russisk tema.
En af de kendteste retter fra Rusland er den lille pandekage kaldet blinis, og det passer fint at lægge ud med blinis i det russiske tema her. For som den evige last mover jeg er, har jeg (igen i år) glemt Pandekagens dag, som falder den første tirsdag efter fastelavn, og det på trods af, at jeg vitterligt ELSKER pandekager. Men bedre sent end aldrig, som de siger i Rusland. Eller nej, det ved jeg overhovedet ikke, om de gør. Til gengæld kunne jeg læse mig frem til, at "pandekage" i Rusland er et fast udtryk, som betyder noget i retning af "For pokker" - så for pandekage/блин da, at jeg glemte pandekagedagen.
Men nu forsøger jeg så at gøre det godt igen - ikke mindst overfor mig selv - ved at servere lyserøde russiske blinis med creme fraiche, rogn og citronperler. En himmerigsmundfuld af lette, sprøde små pandekager med cremet creme fraiche, salt rogn og syrlige citronperler, og så ser de ekstra fine ud med en smuk nærmest hot pink farve fra rødbedesaft. De her vil helt sikkert være populære som små hapsere på påskebordet.
130 g mel
1 tsk fint salt
2 æg
2½ dl kærnemælk
1 dl rødbedesaft (kan købes på flaske)
1 spsk vand
1 spsk smeltet smør + ekstra til stegning
Creme fraiche, "kaviar"/stenbiderrogn, citronperler og dild til servering
Instruktioner:
Bland mel og salt i en skål. Skil æggene i blommer og hvider. Bland i en ny skål æggeblommer med kærnemælk, rødbedesaft, vand og smeltet smør. Bland dette i melet til en tynd dej. I en ny skål piskes hviderne stive og vendes i pandekagedejen.
Bag små, tynde pandekager i lidt smør på en blinispande eller i en almindelig pande. Hold pandekagerne varme i oven ved 100 grader, mens du bager dem. Server lune med creme fraiche, stenbiderrogn, citron eller citronperler, hvis det skal være fancy og lidt dild.
Kommentarer
Send en kommentar