400 g rå rødbede
1 gulerod
1 æble
1 lille rødløg
1 håndfuld grofthakkede valnødder (kan udelades)
Dressing:
2 spsk smagsneutral olie
2 spsk hvidvinseddiker (eller anden lys eddike)
2 spsk creme fraiche
1 nip sukker
Lidt revet peberrod
Salt & peber
Instruktioner:
Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pak rødbederne ind i sølvpapir og bag dem i oven til de lige er mørre, ca. 30 min afhængig af størrelsen. Lad dem afkøle helt.
Skræl/pil rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern (tag evt et par plastikhandsker på - it's a mess). Skræl også gulerod og æble og riv også dem groft. Hak løget i små tern. Bland det hele i en skål, evt. sammen med lidt hakkede valnødder.
Bland creme fraiche, olie og eddike og smag til med lidt revet peberrod, salt og peber. Der må gerne være lidt smæk på smagen. Bland dressingen i rødbede-blandingen. Afkøl helt i køleskabet og server kold eller kølig.
Kommentarer
Send en kommentar