Gå videre til hovedindholdet

Yorkshire pudding-hapsere med roastbeef og peberrodscreme

 


Det bliver ikke meget mere britisk end yorkshire pudding, som laves af mel, æg og smør, som puffer op i ovnen til store gyldsne og luftige omelet-agtige brød.

De spises traditionelt som en del af et (meget) større måltid, f.eks. en Sunday roast med steg, kartofler, grønne ærter og brun sauce, men kan også bruges, som jeg har gjort her, som små hapsere.

Og (dybt suk) jeg ved godt, at tiden ikke rigtigt er til små hapsere og appetitvækkere, fordi vi ikke må invitere nogen over at spise dem sammen med. Men måske har man brug for at peppe sin søndagsmenu lidt op, eller man skal have sig en snack, mens man ser superbowl, eller hvad ved jeg. På billederne serverer jeg små puddings med roastbeef og peberrodscreme, der river bare en anelse i næsen, men fyldet kan også varieres; f.eks. er de også lækre med flødeost og laks eller kylling og asparges.

Have a nice Sunday, folks!
Yorkshire pudding-hapsere (ca. 12 små eller 6 store)

Ca ½ dl smagsneutral olie, som tåler høj varme, f.eks. rapsolie

40 g mel

½ tsk fint salt 

1 æg

1 dl mælk

Desuden:

6 tsk peberrodscreme eller lidt friskrevet peberrod

6 tsk creme fraiche

Salt og peber

6 skiver roastbeef

Lidt frisk brøndkarse eller persille

Instruktioner:

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Kom lidt smagsneutral olie i hullerne i en muffinform med enten almindelige eller små huller, og stil den ind i den varme ovn, så olien kan varme op.

Bland mel og salt i en skål. Kom æg og mælk i, og pisk stille og roligt æg og mel til en glat masse uden klumper (altså ikke piske som en gal, men bare stille og roligt). Konsistensen bliver hen ad pandekagedej. 

Tag den varme muffinform ud af ovnen, og fordel dejen i formens huller. Put ikke alt for meget dej i hvert hul - kun til ½ cm under kanten - for de puffer meget op. Stil forsigtigt den fulde muffinform tilbage i ovnen. Bager du store yorkshire puddings, skal de bages ca. 20-25 min; de små ca. 15 min. Åbn endelig ikke ovnen, før de er (så godt som) færdige, da de så vil falde sammen (og lad være med at kigge til dem inde i ovnen før efter 10 min, for inden da, vil man bare tænke, at det er gået helt galt, og at man er i færd med lave små kanonkugler i oliebad. Men fat mod - lige pludselig puffer de!). Tag dem ud, når de er fint hævede og gyldne. Tag dem ud af formen, og lad dem afkøle på en rist.

Til fyldes blandes lidt peberrodscreme eller peberrod med creme fraiche. Smag til med salt og peber. Skær roast beef'en i mindre skiver. Kom lidt peberrodscreme og roastbeef i hver yorkshire pudding umiddelbart inden servering. Drys med lidt brødkarse eller persille og et vrid friskkværnet peber.Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt