Det bliver ikke meget mere britisk end yorkshire pudding, som laves af mel, æg og smør, som puffer op i ovnen til store gyldsne og luftige omelet-agtige brød.
De spises traditionelt som en del af et (meget) større måltid, f.eks. en Sunday roast med steg, kartofler, grønne ærter og brun sauce, men kan også bruges, som jeg har gjort her, som små hapsere.
Og (dybt suk) jeg ved godt, at tiden ikke rigtigt er til små hapsere og appetitvækkere, fordi vi ikke må invitere nogen over at spise dem sammen med. Men måske har man brug for at peppe sin søndagsmenu lidt op, eller man skal have sig en snack, mens man ser superbowl, eller hvad ved jeg. På billederne serverer jeg små puddings med roastbeef og peberrodscreme, der river bare en anelse i næsen, men fyldet kan også varieres; f.eks. er de også lækre med flødeost og laks eller kylling og asparges.
Have a nice Sunday, folks!
Ca ½ dl smagsneutral olie, som tåler høj varme, f.eks. rapsolie
40 g mel
½ tsk fint salt
1 æg
1 dl mælk
Desuden:
6 tsk peberrodscreme eller lidt friskrevet peberrod
6 tsk creme fraiche
Salt og peber
6 skiver roastbeef
Lidt frisk brøndkarse eller persille
Instruktioner:
Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
Kom lidt smagsneutral olie i hullerne i en muffinform med enten almindelige eller små huller, og stil den ind i den varme ovn, så olien kan varme op.
Bland mel og salt i en skål. Kom æg og mælk i, og pisk stille og roligt æg og mel til en glat masse uden klumper (altså ikke piske som en gal, men bare stille og roligt). Konsistensen bliver hen ad pandekagedej.
Tag den varme muffinform ud af ovnen, og fordel dejen i formens huller. Put ikke alt for meget dej i hvert hul - kun til ½ cm under kanten - for de puffer meget op. Stil forsigtigt den fulde muffinform tilbage i ovnen. Bager du store yorkshire puddings, skal de bages ca. 20-25 min; de små ca. 15 min. Åbn endelig ikke ovnen, før de er (så godt som) færdige, da de så vil falde sammen (og lad være med at kigge til dem inde i ovnen før efter 10 min, for inden da, vil man bare tænke, at det er gået helt galt, og at man er i færd med lave små kanonkugler i oliebad. Men fat mod - lige pludselig puffer de!). Tag dem ud, når de er fint hævede og gyldne. Tag dem ud af formen, og lad dem afkøle på en rist.
Til fyldes blandes lidt peberrodscreme eller peberrod med creme fraiche. Smag til med salt og peber. Skær roast beef'en i mindre skiver. Kom lidt peberrodscreme og roastbeef i hver yorkshire pudding umiddelbart inden servering. Drys med lidt brødkarse eller persille og et vrid friskkværnet peber.
Kommentarer
Send en kommentar