Gå videre til hovedindholdet

Yorkshire pudding-hapsere med roastbeef og peberrodscreme

 


Det bliver ikke meget mere britisk end yorkshire pudding, som laves af mel, æg og smør, som puffer op i ovnen til store gyldsne og luftige omelet-agtige brød.

De spises traditionelt som en del af et (meget) større måltid, f.eks. en Sunday roast med steg, kartofler, grønne ærter og brun sauce, men kan også bruges, som jeg har gjort her, som små hapsere.

Og (dybt suk) jeg ved godt, at tiden ikke rigtigt er til små hapsere og appetitvækkere, fordi vi ikke må invitere nogen over at spise dem sammen med. Men måske har man brug for at peppe sin søndagsmenu lidt op, eller man skal have sig en snack, mens man ser superbowl, eller hvad ved jeg. På billederne serverer jeg små puddings med roastbeef og peberrodscreme, der river bare en anelse i næsen, men fyldet kan også varieres; f.eks. er de også lækre med flødeost og laks eller kylling og asparges.

Have a nice Sunday, folks!




Yorkshire pudding-hapsere (ca. 12 små eller 6 store)

Ca ½ dl smagsneutral olie, som tåler høj varme, f.eks. rapsolie

40 g mel

½ tsk fint salt 

1 æg

1 dl mælk

Desuden:

6 tsk peberrodscreme eller lidt friskrevet peberrod

6 tsk creme fraiche

Salt og peber

6 skiver roastbeef

Lidt frisk brøndkarse eller persille

Instruktioner:

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Kom lidt smagsneutral olie i hullerne i en muffinform med enten almindelige eller små huller, og stil den ind i den varme ovn, så olien kan varme op.

Bland mel og salt i en skål. Kom æg og mælk i, og pisk stille og roligt æg og mel til en glat masse uden klumper (altså ikke piske som en gal, men bare stille og roligt). Konsistensen bliver hen ad pandekagedej. 

Tag den varme muffinform ud af ovnen, og fordel dejen i formens huller. Put ikke alt for meget dej i hvert hul - kun til ½ cm under kanten - for de puffer meget op. Stil forsigtigt den fulde muffinform tilbage i ovnen. Bager du store yorkshire puddings, skal de bages ca. 20-25 min; de små ca. 15 min. Åbn endelig ikke ovnen, før de er (så godt som) færdige, da de så vil falde sammen (og lad være med at kigge til dem inde i ovnen før efter 10 min, for inden da, vil man bare tænke, at det er gået helt galt, og at man er i færd med lave små kanonkugler i oliebad. Men fat mod - lige pludselig puffer de!). Tag dem ud, når de er fint hævede og gyldne. Tag dem ud af formen, og lad dem afkøle på en rist.

Til fyldes blandes lidt peberrodscreme eller peberrod med creme fraiche. Smag til med salt og peber. Skær roast beef'en i mindre skiver. Kom lidt peberrodscreme og roastbeef i hver yorkshire pudding umiddelbart inden servering. Drys med lidt brødkarse eller persille og et vrid friskkværnet peber.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)