Gå videre til hovedindholdet

Grøn frokostsalat a la Sif 
På en smuk solskinssøndag tidligere i maj var jeg til en-dags fotoworkshop hos den dygtige Sif Orellana (hende med Krudtugler & kanelsnegle, Spilopper & stanglakrids, Sunde slikmunde og mange andre labre koge- og inspirationsbøger). Og det var sådan en god dag med masser af inspiration, tips og tricks til at tage bedre madbilleder krydret med gode grin og anekdoter i smukke omgivelser. Men allerbedst af alt lærte jeg mit trofaste kamera meget bedre at kende. Selvom jeg købte et spejlreflekskamera for tre år siden, har jeg altid taget billeder på automode, men den tingest kan jo ting, jeg aldrig har fattet. Det er nærmest ligesom at have haft en kæreste i tre år, og man føler, at man egentlig kender hinanden ret godt, og det går da helt okay, og så lige pludselig finder man ud af, at han har en hemmelig identitet som superhelt og kan flyve og se gennem mure og få tiden til at gå baglæns og alt muligt. Og det er fuldstændigt awesome, men også noget mere krævende at være kæreste med en superhelt end med en almindelig menneskemand.

Så fremover jeg vil virkelig prøve at tage billeder på manuel mode frem for på automode som hidtil - så se evt. frem til madbilleder af svingende kvalitet til jeg er blevet lidt mere fortrolig med ISO, blænde og lukkertid og alt det jeg endnu ikke engang ved, at jeg ikke ved om at tage billeder med mit superheltekamera.

Ud over det faglige indhold i workshoppen var der den lækreste forplejning med lune, hjemmebagte surdejsboller, ost, frugt, kaffe, saft og hvad ved jeg til morgenmad. Og til frokost stod den så på den lækreste, mættende salat med masser af grønne, sunde herligheder og et godt glas rosé. 

Frokostsalaten har jeg prøvet at gøre efter - dog med enkelte ændringer - i opskriften herunder, som en slags hyldest til en dejlig og lærerig dag.

Sif holder løbende workshops - se mere på hendes smukke hjemmeside her. (Og jeg er ikke blevet betalt for de rosende ord - de er ganske frivillige:-)).Frokostsalat a la Sif (2 pers)

3-4 håndfulde blandet grøn salat

1 perfekt moden avocado

½ agurk

½ pakke halloumi

1 dl ærter (gerne friskbælgede, men optøede fra frost duer bestemt også)

12-15 lækre grønne oliven

2 dl kogt rød/hvid/blandet quinoa, afkølet

Dressing:

2 spsk god jomfru olivenolie

1 spsk eddike

1 tsk sød (eller stærk) sennep

Salt og peber

Drys:

Saltede græskarkerner

Hampefrø

Spiselige blomster, her skovsyre

Instruktioner

Kog quinoaen efter anvisningerne på pakken og lad den afkøle.

Skær halloumien i skiver og steg den på begge sider på en tør, varm pande til den har taget lidt farve og er sprød og lækker.

Fordel salaten i to skåle. Skær avocadoen og agurken i mindre stykker, og fordel dem samt de øvrige ingredienser over salaten. 

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Fordel over salaten eller server on the side. Drys til sidst med græskarkerner og hampefrø. Pynt evt. med lidt spiselige blomster.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)