Gå videre til hovedindholdet

Bagt havregrød med bananer, nødder og kernerDenne her bagte havregrød er efter min mening den perfekte måde at starte sin weekend-morgener på. Den er mættende, sund og bare så lun og lækker. Man kan desuden variere den på et hav af måder og tilsætte lige præcis den friske frugt, krydderier eller knas, man allerbedst kan lide. I denne version har jeg brugt lidt syltetøj, mandler og forskellige frø og kerner og toppet med friske blåbær, men det er også lækkert at bruge eksempelvis lidt peanutbutter, drysse med forskellige nødder, komme friske hindbær, jordbær eller fersken i eller blande lidt krydderier som kanel eller kardemomme i. 
    
Pas dog på med ikke at bage grøden for længe, for så kan den blive tør. Bagt havregrød med banan, nødder og frø (4 pers.)

3 små bananer (eller 2 store) + 1 til pynt

2 store æg

2½ dl finvalsede havregryn

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

1 dl mælk (gerne havremælk, men komælk er også helt fint)

1 dl grofthakkede mandler

2 spsk syltetøj 

1 tsk chiafrø 

1 spsk græskarkerner

1 spsk solsikkekerner

Lidt smør eller smagsneutral olie til formen

Intruktioner:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skræl de tre bananer og mos dem i en skål (enten til en fin mos eller en mere grov med lidt bananklumper i - alt efter hvad du foretrækker. Det kommer sig ikke så nøje). Slå æggene ud heri og bland godt sammen. Kom havregryn, grofthakkede mandler, vanillesukker, bagepulver og mælk i og rør om. Smør en bagefast form (f.eks. en tærteform) med lidt smør eller olie og hæld dejen heri. Top af med små klatter syltetøj og drys med kerner og frø.

Bag midt i ovnen i 20-25 min. Spises varm eller lun. Bedst samme dag, men kan til nød opbevares på køl og lunes i ovnen dagen efter. (I parentes bemærket kan jeg faktisk rigtig godt lide den køleskabskold, men det er jeg ene om her i familien, så det er ikke for alle).


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)