Gå videre til hovedindholdet

Tyrkisk mezze II: Simit / Brødringe med sesam

 

Ingen mezze uden brød, og der findes mange forskellige, utroligt lækre tyrkiske brød såsom pitabrød (se opskrift her) eller madbrød (se her). Brødene til denne mezze kaldes simit og er en slags fancy, snoede bagels med sesamfrø. Snoningerne er dog nemme at lave og dejen ligeså, så trods fancyhed'en er de meget lige ud af landevejen at bage.

Denne version bruger kridhvid hvedemel, som i traditionelle simit, men man kan sagtens udskifte en del af af melet med en mere grovere variant som grahamsmel eller groft hvedemel.

Opskriften her er temmelig stor (16 brød), men brødene kan fint fryses og tøes op efterhånden som de skal bruges og lige lunes i ovnen. Så har man nemme madbrød på ingen tid.


Simit (16 stk)
8 g. tørgær
600 g. hvedemel (brug evt. 200 g groft med og 400 g hvedemel for en lidt grovere version)
1 tsk salt
1 tsk sukker
4½ dl vand
1 æg
Sesamfrø

Instruktioner
Bland salt og tørgær i melet. Bland vandet i og ælt rigtig godt - meget gerne i en røremaskine. Kom lidt ekstra vand i, hvis dejen er meget tør. Dejen skal blive fast og blank. 

Læg dejen i en skål, dæk med et rent klæde og lad hæve i 1 time.

Slå dejen ned og del den i 16 stykker. Rul hvert stykke ud til en lang pølse og bøj den på midten og klem enderne sammen. Drej de to sider om hinanden og saml enderne til en ring (se de pædagogisk-illustrative billeder herunder).


Læg brødringene med afstand på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk dem med rene klæder og lad hæve ½ time.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pensl brødringene med et sammenpisket æg og drys med rigeligt med sesamfrø (er man modig kan man pensle med æg og derefter dyppe brødene direkte i sesamfrøene, men det turde jeg ikke af frygt for at de helt mistede faconen).

Bag i 15-20 min til de er gyldne og netop gennembagte.

Smager bedst den dag de er bagt, men kan også fryses eller genopvarmes ved 100 grader i ovnen dagen derpå. Det kan også fint skrabe an.


Kommentarer

  1. Jeg er dybt taknemmelig for den vejledning og støtte, jeg modtog i et af de sværeste øjeblikke i mit liv. Da jeg følte mig håbløs efter at have mistet min partner, blev jeg vist en vej til forsoning og helbredelse af Dr. Agba. I dag er mit forhold stærkere, fyldt med fornyet kærlighed, tillid og lykke. Jeg vil for evigt være taknemmelig for den visdom og hjælp, der gav mig den person, jeg elsker, tilbage. Kontakt denne spiritualist via e-mail på: ( peacefulhome1960@zohomail.com ) eller WhatsApp på: ( +2348104102662 )

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...