Tyrkisk mezze III: Fasülyeli piyazi (bønnesalat med oliven) & kabakli nohut salatasi (squash- og kikærtesalat)
Oooog hermed to drønlækre salater til at fuldende den tyrkiske mezze. De er meget simple og utroligt nemme at lave, men samtidig mættende og fulde af gode grøntsager, bælgfrugter og af varme middelhavskrydderier.
Fasülyeli piyazi (bønnesalat med oliven)1 dåse bønner (gerne blandede bønner eller kidneybønner)
2 tomater
½ rødløg
15-20 gode grønne oliven
Saft af ½ citron
2 spsk olivenolie
1½ tsk sumak (tyrkisk krydderi, fås i velassorterede fødevarebutikker eller hos mellemøstlige købmænd)
Et lille bundt bredbladet persille
Dræn bønnerne godt og kom dem i en skål. Hak tomaterne groft. Skær løget i tynde skiver, og hak persillen fint.
Bland alle ingredienserne sammen i skålen og server. Så simpelt og så lækkert!
---------------------------------------------------------------------------------
Kabakli nohut salatasi (squash- og kikærtesalat)
2 spsk olivenolie
1 squash
1 rød peber
1 ds kikærter
3 forårsløg
En lille dusk frisk dild
En lille dusk bredbladet persille
Saft fra 1 citron
Evt lidt chiliflager
Salt & peber
Instruktioner:
Skær squashen og den røde peber i tern (ca. 1x1 cm) og steg dem i lidt olivenolie i en stegepande ved middelvarme til de er bløde og lækre, 8-10 min. Krydr med salt og peber og lad køle lidt af, mens du laver resten.
Hak persillen og dilden fint.
Bland squash, rød peber, kikærter og forårsløg, og vend det med de friske krudderurter og citronsaft. Smag till og krydr evt. med lidt chiliflager.
Mmmm - elsker mezze! Får total flashback til den sommer, hvor jeg lavede tyrkisk mad i to måneder! Det var så skønt :-)
SvarSletHelt enig - tyrkisk mad er fantastisk. Kan se du også har mange lækre tyrkiske retter på din blog - dem må jeg prøve nogen af!!
Slet