Gå videre til hovedindholdet

Tyrkisk mezze III: Fasülyeli piyazi (bønnesalat med oliven) & kabakli nohut salatasi (squash- og kikærtesalat)


 
Oooog hermed to drønlækre salater til at fuldende den tyrkiske mezze. De er meget simple og utroligt nemme at lave, men samtidig mættende og fulde af gode grøntsager, bælgfrugter og af varme middelhavskrydderier. 

 Fasülyeli piyazi (bønnesalat med oliven)
1 dåse bønner (gerne blandede bønner eller kidneybønner)
2 tomater
½ rødløg
15-20 gode grønne oliven
Saft af ½ citron
2 spsk olivenolie
1½ tsk sumak (tyrkisk krydderi, fås i velassorterede fødevarebutikker eller hos mellemøstlige købmænd)
Et lille bundt bredbladet persille

Dræn bønnerne godt og kom dem i en skål. Hak tomaterne groft. Skær løget i tynde skiver, og hak persillen fint.

Bland alle ingredienserne sammen i skålen og server. Så simpelt og så lækkert!
---------------------------------------------------------------------------------
Kabakli nohut salatasi (squash- og kikærtesalat)
2 spsk olivenolie
1 squash
1 rød peber
1 ds kikærter 
forårsløg
En lille dusk frisk dild
En lille dusk bredbladet persille
Saft fra 1 citron
Evt lidt chiliflager
Salt & peber

Instruktioner:
Skær squashen og den røde peber i tern (ca. 1x1 cm) og steg dem i lidt olivenolie i en stegepande ved middelvarme til de er bløde og lækre, 8-10 min. Krydr med salt og peber og lad køle lidt af, mens du laver resten.

Hak persillen og dilden fint.

Bland squash, rød peber, kikærter og forårsløg, og vend det med de friske krudderurter og citronsaft. Smag till og krydr evt. med lidt chiliflager.


Kommentarer

  1. Mmmm - elsker mezze! Får total flashback til den sommer, hvor jeg lavede tyrkisk mad i to måneder! Det var så skønt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt enig - tyrkisk mad er fantastisk. Kan se du også har mange lækre tyrkiske retter på din blog - dem må jeg prøve nogen af!!

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b