Gå videre til hovedindholdet

Mumbai toastieJeg er vild med toasts, og jeg er vild med krydret, indisk mad, så da jeg fandt ud af, at der findes en form for indisk street food kaldet en Mumbai toastie, måtte jeg straks prøve at lave min egen version af den - og den skuffede bestemt ikke. Skiver af sprødt og sejt surdejsbrød smurt med en frisk- syrlig krydderurte-chutney indeholdende spicy kartofler og den velkendte smag af agurk og tomat sammen med en gang smeltet ost til at binde det hele sammen. Mmm, det spiller!

Oven i købet er det oplagt restemad, hvis man ligger inde med nogle kogte kartofler, lidt daggammelt surdejsbrød og lidt rester i grøntsagsskuffen.
Mumbai toastie (2 stk)
4 skiver brød, gerne surdejsbrød (daggammelt/halvtørt fungerer fint)
Lidt smør (til brødet)

Chutney:
1 bundt frisk mynte
1 bundt frisk koriander (eller persille)
Saft fra ½ citron
1 tsk sukker
Salt og peber

Krydrede kartofler:
4 kogte, afkølede kartofler
1 spsk ghee (eller smagsneutral olie eller smør)
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk revet frisk ingefær
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt chili
Salt og peber

Desuden:
1/4 agurk
1-2 tomater
1 lille rødløg
2-4 skiver cheddarost

Instruktioner:
Chutney:
Har du en morter, kommes alle ingredienserne heri og stødes godt sammen. Alternativt hakkes de friske krydderurter fint og blandes med citron og sukker. Smag til med salt og peber. Chutney'en må godt være ret syrlig, da den jo skal spille op imod både kartofler, brød og ost.

Krydrede kartofler:
Skær kartoflerne i tynde skiver og stil til siden.
Varm ghee (eller olie eller smør) i en pande og rist krydderierne (pånær salt og peber) heri over middelvarme et par minutter. Læg kartoflerne i - gerne i ét lag, så de bliver pænt stegt og dækket af krydderierne. Vend efter et par minutter, så også den anden side bliver lækkert stegt og dækket af krydderier. Krydr med salt og peber. Tag af varmen og stil til side.


Saml toastie'n:
Skær løg, agurk og tomat i tynde skiver. 
Smør chutney på to af brødskiverne, som skal blive til bundene. Fordel herpå kartofler, ost, agurk, tomat og lidt rødløg. Smør resten af chutney'en på de to sidste stykker brød, og læg dem ovenpå med chutney-siden nedad. Smør lidt smør på oversiden af brødet.

Varm en ren pande op, og læg toastierne forsigtigt og med smør-siden nedad på den varme pande. Steg et par minutter til osten begynder at smelte. Smør imens forsigtigt lidt smør på de brødsider, der vender opad. Vend forsigtigt toastierne. De er klar, når de er sprøde udenpå, og osten er smeltet indeni.

Server straks med en kold øl eller sodavand.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b