Gå videre til hovedindholdet

Sund og nem smoothie-bowl med 3 (eller 4) ingredienser


Man må IKKE blende socialt i disse dage, men man må gerne blende med sin blender. 

Min ældste, som ser alverdens skrammel på TikTok for tiden, så forleden dog en enkelt nyttig ting, som hun delte med mig; nemlig nogle meget simple smoothie bowls, lavet udelukkende af frosne bananer og frosne bær med (og jeg mistænker, at det var her hendes interesse egentlig blev vakt) lidt chokoladestykker på toppen. 

Den simple smoothie-bowl er nu nærmest blevet en fast eftermiddagssnack hos os i disse  hjemmeskolings-dage. Frossen frugt uden tilsat væde er dog mere end min ellers dejlige og trofaste blender kan klare, så vi puttede lidt havremælk ved. Man kan også bruge almindelig komælk, men skal så nok tilsætte lidt honning eller sirup, da havremælken også tilføjer lidt sødme. 

Eneste forberedelse denne smoothie bowl kræver er at skære nogle godt modne bananer i skiver og fryse dem ned nogle timer eller dage forinden. 
Smoothie-bowl med tre (eller fire) ingredienser (2 stk)
2 frosne bananer i skiver
Ca. 100. g frosne bær (hindbær, jordbær, blåbær, blandede bær)
3-4 dl havremælk
Lidt chokolade (hvid, mørk eller mælke) som topping (kan udelades, men hvorfor egentlig?)

Instruktioner:
Skil bananstykker og bær fra hinanden, så der ikke er store frosne klumper, som blenderen skal bøvle med (har du en superblender, er dette skridt lige meget). Kom havremælken i og blend af hjertens lyst, til frugt og mælk er blendet til en helt glat og lækker masse. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis blenderen har det hårdt.

Anret i to skåle og pynt med lidt chokoladestykker. Jeg har også pyntet med spiselige blomster: Stedmoderblomst og skovsyre. Spises straks.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte