Gå videre til hovedindholdet

Grove snurrer med hvidløg og persille



De her boller er bare så gode som tilbehør til alle de supper og sammenkogte retter, som efterårskøkkenet er fyldt af. De har en grov og luftig dej, er smukt formet som snurrer og har et fyld af smør, hvidløg og persille, som smages men ikke smager alt for gennemtrængende.

Man kan med fordel lave en stor portion, for de egner sig fint til at fryses ned og så lunes i ovnen, næste gang man står og skal bruge et madbrød.
Grove snurrer med hvidløg og persille (12 stk)
25 g. gær
3 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
1 spsk smagsneutral olie eller olivenolie
100 g grahamsmel (eller anden type groft mel)
300 g. hvedemel + ekstra til udrulning
Lidt mælk til pensling

Fyld: 
25 g smør
2 fed hvidløg
1 dusk persille

Instruktioner:
Smuldr gæren i en stor skål, hæld vandet i, og opløs gæren heri. Kom sukker, salt, olie og mel i, og ælt dejen godt igennem. Den skal være relativt fast, så kom evt. lidt mere mel i, hvis den er meget klistret.

Lad dejen hvile under et rent klæde i ½ times tid.

Rul dejen ud til et rektangel på ca 40x30 cm, så dejen er ca ½ cm tyk. 

Smelt smørret. Hak hvidløg og persillen fint og bland det i smørret. Smør hvidløgssmørret ud over dejen - brug evt en pensl. Læg halvdelen af dejen ind over den anden, så den ligger dobbelt. Skær dejen op i 12 aflange stykker og skær dem næsten over på den lange led. Sno hvert dejstykke og rul derefter den snoede dej sammen om sig selv (som en snegl) og fold enden af dejen ind under bollen. Læg snurrerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft, mens snurrerne efterhæver i ½ times tid under et rent viskestykke.

Bag snurrerne i 12-15 min. 

Er bedst lune. Kan fryses.

Kommentarer

  1. Jatak - sådan en fin måde at lave tilbehør til supper på :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dét er det nemlig! Og mange tak for din positive kommentar. Jeg er stor fan af din blog (hvor du jo også kommer jorden rundt med forskellige retter!), så det er dejligt hvis du også kan få noget ud af min blog:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b