Gå videre til hovedindholdet

Retter der rimer: Hodge podge


Sidste ret, der rimer - ihvertfald i denne omgang - er endnu en form for comfort food, denne gang en vegetarisk stuvning kaldet hodge podge, som stammer fra Nova Scotia i Canada. Hodge podge betyder noget i retning af miskmask, og det er da heller ikke verdens kønneste ret - men virkelig velsmagende, dét er den. Der skal kun bruges ganske få og uopsigtsvækkende ingredienser som kartofler og gulerødder og salt er det eneste "krydderi", men alligevel ender retten med at have utroligt meget smag og en rigtig dejlig konsistens - og så må man bare huske på at udseendet ikke betyder alt, ikk'å? Hvis man alligevel skulle savne lidt kød i retten, kan man med fordel servere den med lidt sprødstegte skiver røget bacon, for det er jo bare verdens bedste krydderi.

Jeg har i øvrigt ikke kunnet komme på nogle danske retter, der rimer. Det skulle da lige være rødgrød, som er lidt uden for sæson lige nu. Men hvis jeg kommer i tanke om noget, skal det nok komme på bloggen:-)
Hodge podge (4 pers)
1 kg kartofler
250 g gulerødder (gerne små og sprøde)
2 håndfulde frosne haricot verts/grønne bønner
1½ dl frosne ærter
Salt
1 grøntsagsbouillonterning
2 dl fløde
1 spsk maizena + ½ dl mælk

Instruktioner:
Tag grønne bønner og ærter op af fryseren, så de kan tø lidt op, mens suppen laves.

Skræl kartoflerne og gulerødder. Skær de største kartofler over, så alle kartoflerne har nogenlunde samme størrelse. Skær også gulerødderne i rustikke stykker. Kom begge dele i en stor gryde og kom vand i til kartofler og gulerødder er netop dækket. Kom også bouillonterningen og lidt salt i, ca. 1 tsk. Kom låg på.

Bring vandet i kog og skru straks ned, så vandet bare netop simrer. Ideen er at koge grøntsagerne længe ved lav varme, for at de bliver mørre uden at koge ud eller blive tørre. Lad grøntsagerne simre (eller faktisk helst lige knap simre) i 45 minutter. Kig til dem ind i mellem, og hvis der er meget skum fra stivelsen, fjernes det også ad et par omgange med en ske.

Når kartoflerne og gulerødderne er netop mørre, kommes grønne bønner og ærter også i og varmes godt igennem. Kom fløden i, og smag til med salt. Rør maizena og mælk sammen i en lille skål. Skru en anelse op for varmen, så suppen lige simrer (og maizenaen får en chance for at jævne suppen lidt). Kom maizena-blandingen i og rør forsigtigt lidt rundt. Smag til igen, og lad suppen afkøle et par minutter, før den serveres.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt