Gå videre til hovedindholdet

Tacos med tinga de polloJeg fortsætter i det små med min lille anti-halloween kampagne her på bloggen, men kan godt mærke at jeg vist sparker til en død hest - eller en meget levende zombie, hvis det giver mening at sige sådan. De fleste andre synes at have overgivet sig helt til udskårne græskar og uhygge. 

Men om ikke andet bruger jeg lejligheden til i stedet at fejre den mexikanske højtid De dødes dag, fordi mexikansk mad skal man efter min mening benytte enhver en lejlighed til at spise. Så without further ado er her opskriften på nogle utroligt nemme, hurtige og meget fortrinligt smagende tacos med tinga de pollo, som er en slags pulled chicken i spicy tomatsauce. 


Klassisk tinga de pollo indeholder ikke det mindste spor af bønner, men jeg synes bare ikke mexikansk mad er helt i top uden bønner, så i denne version er der tilsat kidneybønner - men det skal stå én helt frit for at udelade dem.
Chicken Tinga Tacos (4 pers)
3-4 ferske kyllingebryster
1 kyllingebouillon-terning
1 spsk olivenolie
1-2 tsk chilipulver, gerne chipotle
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk tørret oregano
1 ds sorte bønner eller kidneybønner (kan udelades)
1 stor ds koncentreret tomatpure (ca. 140 g)
Ca 1 dl vand.

Desuden:
4 store tortillaer eller 8 små
2-3 avocadoer moset med lidt lime, salt og peber - eller blot avocado i tern
Cojita ost - hvis det kan findes - eller en god fetaost
Rødløg i små tern
Frisk koriander
Lime

Instruktioner:
Sæt vand over i en gryde og opløs bouillon terningen heri. Bring bouillonen i kog. Skær kyllingebrysterne i 2-3 mindre stykker og kom dem i. Lad simre 10-12 min til kyllingestykkerne er netop mørre. Tag stykkerne op på et skærebrædt og lad dem afkøle et par minutter, før de trevles op med et par gafler a la pulled chicken. 

Hak løg og hvidløg fint. Varm lidt olie op i en gryde og steg løg og hvidløg heri sammen med chili'en til løgene er bløde og gennemstegte. Tilsæt tomatpuré og oregano sammen med 1 dl vand og evt. bønner og lad simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Kom den trevlede kylling i og varm igennem. Tilsæt evt lidt mere vand eller bouillon, hvis saucen er for tør. Smag til igen med salt og peber. 

Mens kyllingen bliver varmet igennem, kan man lige varme tortillaerne og skære et par avocado'er i skiver og et rødløg i tern.

Server hele balladen sammen med ost, koriander og lime.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt