Gå videre til hovedindholdet

Nytårsdrink: Aperol med ginger beer (og måske lidt champagne)



Her er årets bud på nytårets nemmeste velkomst- og/eller "ud på aftenen"-drink, som i al sin rørende enkelthed består af aperol og ginger beer (og hvis bølgerne går højt også et skvæt champagne). 

Jeg kom i vanlig lastmover-stil lidt sent med på aperol spritz-bølgen. Jeg undskylder det med, at jeg nok altid har forbundet aperol spritz med ældre mennesker, der med lidt for solbranket hud ferierer i sydens sol. Men aperol er jo totalt hipt igen - eller var det ihvertfald for et par år siden... Hvorom alting er, kommer her en skøn nytårsdrink med netop aperol.

Jeg er glad for drinks, især nytårsaften, men jeg gider ikke bruge en halv time på at stå og blande 17 forskellige ting og shake og blende og snitte. Det må gerne være ret simpelt og idiotsikkert foruden selvfølgelig at være drønlækkert - og dét er den her drink (but then again: Det er stort set alt, hvad man putter en ginger beer i for mig). Drinken her er på samme tid frisk, sød og let bitter, og da den mestensdels består af ginger beer og alkoholprocenten derfor er relativt lav, kan man også skylle en del af dem ned uden at blive standerstiv, inden klokken slår midnat.

Hvis man skal lave drinks til mange, kan man også med et meget dejligt resultat blande en gang champagne i drinken (det er jyden i mig, der synes det er for extravagant at komme champagne i, hvis ikke hele flasken skal bruges) . Det giver en lidt stærkere, mere aperol spritz-agtig og endnu mere nytårs-festlig drink.
Aperol med ginger beer (1 stk)
½ dl aperol
1-1½ dl ginger beer
1 dl champagne (kan udelades)
Lidt friskpresset appelsinsaft for en sødere drink - beregn ca ½ appelsin per drink
Lidt tyndtskåret appelsinskræl til pynt.
Isterninger

Instruktioner
Fyld et pænt rødvinsglas halvt op med isterninger. Kom appelsinsaft, aperol og ginger beer - og evt champagne - i og rør kort rundt for at blande. Pynt med lidt tyndskåret appelsinskræl - form den evt. som nytårsserpentiner. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt