Gå videre til hovedindholdet

Nytårsdrink: Aperol med ginger beer (og måske lidt champagne)



Her er årets bud på nytårets nemmeste velkomst- og/eller "ud på aftenen"-drink, som i al sin rørende enkelthed består af aperol og ginger beer (og hvis bølgerne går højt også et skvæt champagne). 

Jeg kom i vanlig lastmover-stil lidt sent med på aperol spritz-bølgen. Jeg undskylder det med, at jeg nok altid har forbundet aperol spritz med ældre mennesker, der med lidt for solbranket hud ferierer i sydens sol. Men aperol er jo totalt hipt igen - eller var det ihvertfald for et par år siden... Hvorom alting er, kommer her en skøn nytårsdrink med netop aperol.

Jeg er glad for drinks, især nytårsaften, men jeg gider ikke bruge en halv time på at stå og blande 17 forskellige ting og shake og blende og snitte. Det må gerne være ret simpelt og idiotsikkert foruden selvfølgelig at være drønlækkert - og dét er den her drink (but then again: Det er stort set alt, hvad man putter en ginger beer i for mig). Drinken her er på samme tid frisk, sød og let bitter, og da den mestensdels består af ginger beer og alkoholprocenten derfor er relativt lav, kan man også skylle en del af dem ned uden at blive standerstiv, inden klokken slår midnat.

Hvis man skal lave drinks til mange, kan man også med et meget dejligt resultat blande en gang champagne i drinken (det er jyden i mig, der synes det er for extravagant at komme champagne i, hvis ikke hele flasken skal bruges) . Det giver en lidt stærkere, mere aperol spritz-agtig og endnu mere nytårs-festlig drink.
Aperol med ginger beer (1 stk)
½ dl aperol
1-1½ dl ginger beer
1 dl champagne (kan udelades)
Lidt friskpresset appelsinsaft for en sødere drink - beregn ca ½ appelsin per drink
Lidt tyndtskåret appelsinskræl til pynt.
Isterninger

Instruktioner
Fyld et pænt rødvinsglas halvt op med isterninger. Kom appelsinsaft, aperol og ginger beer - og evt champagne - i og rør kort rundt for at blande. Pynt med lidt tyndskåret appelsinskræl - form den evt. som nytårsserpentiner. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b