Congee er populær form for kinesisk comfort food, og comfort food er da vitterligt noget af det, vi virkelig har brug for lige for tiden.
Congee er en ganske simpel risgrød, der i konsistens minder om risengrød, men i smag mere om en risotto. Den består af ganske få ingredienser, og selvom den tager lidt tid at lave, er den fantastisk simpel at gå til og skal mest bare stå og passe sig selv. I Asien spises congee som regel som morgenmad, men jeg synes, den passer lige så godt som en fin, varmende og mættende gang aftensmad. Toppingen kan varieres i det uendelige, f.eks. med kogte grøntsager eller et spejlæg. Jeg kan godt lide at dryppe lidt chiliolie på, da grøden i sig selv ikke har den helt vilde smag, men soya eller sød chilisauce er også lækkert.
Congee (4 pers)
1 cm ingefær
1 cm ingefær
2 dl jasminris
Instruktioner:
8 dl grøntsags- eller kyllingebouillon
Salt
Desuden:
Peanuts
Forårsløg
Chiliolie
Salt
Desuden:
Peanuts
Forårsløg
Chiliolie
Instruktioner:
Skyl risene grundigt i en si for at komme af med det værste stivelse. Skær ingefæren i lange, tynde strimler.
Bring bouillonen i kog i en gryde og tilsæt den skyllede ris og ingefærstrimlerne sammen med et drys salt (start med ½ tsk og smag til senere). Lad risene simre over svag varme i 40-50 min. Kig til grøden et par gange undervejs, rør rundt og tilsæt lidt vand, hvis grøden er ved at koge tør. Smag til med salt, når grøden er kogt færdig.
Hæld grøden i en skål. Drys med grofthakkede peanuts, forårsløg i tynde skiver og et skvæt chiliolie. Server straks.
Hæld grøden i en skål. Drys med grofthakkede peanuts, forårsløg i tynde skiver og et skvæt chiliolie. Server straks.
Kommentarer
Send en kommentar