Pinaattiletut.
Nej, jeg har ikke selv fundet på navnet. Det dækker over en finsk form for madpandekager lavet med spinat. De spises typisk til brunch eller som efter-skole snack, gerne sammen med råsyltede tyttebær. Super mums! Eller det syntes i hvert fald min yngste datter og jeg, mens den ældste - straks pandekagen kom i nærheden af hendes mund - fuld af væmmelse mente, at den smagte ALT for meget af spinat. Yngstebarnet og jeg (som i parentes bemærket rent faktisk smagte pandekagerne) syntes til gengæld ikke, at spinaten var specielt fremtrædende. Det var bare lækre, små, tykke pandekager, som oveni købet er nemme og hurtige at lave.
Pinaattiletut'erne markerer også afslutningen på det finske tema her på bloggen - i hvert fald for nu. Jeg er nemlig blevet anbefalet at prøve den finske dessert mämmi, så mon ikke den kommer til at optræde på disse sider engang?
Pinaattiletut/ Finske spinatpandekager (ca. 14 små pandekager)
4½ dl mælk
150 g frossen spinat - optøet
1 tsk bagepulver
2½ dl mel
1 dl fintvalsede havregryn
1 æg
½ tsk muskatnød
1 tsk salt
Lidt olivenolie til stegning
Instruktioner
Kom alle ingredienserne på nær olivenolien i en blender og blend et minuts tid eller to til en glat masse.
Varm lidt olie på en pande og bag små pandekager.
Serveres traditionelt med tyttebærsylt.
Kommentarer
Send en kommentar